BlackBerry Priv a Galaxy Note 5 ellen: sebesség és kamera

0

A BlackBerry első androidos mobilja, a Priv elég jól sikerült, és nemrég be is jelentette a kanadai vállalat, hogy ezentúl hanyagolni fogják a saját rendszerüket, és a jövőben csak Androidot futtató készülékeket dobnak piacra. Most érkezett egy remek összehasonlító videó, amelyből kiderül, hogy hogyan teljesít a Priv az egyik legjobb jelenlegi phablet, a Note 5 mellett.

A Privről röviden: 5.4 colos, hajlított AMOLED kijelző QHD felbontással, Snapdragon 808, 3 GB RAM, 18 megapixeles Schneider-Kreuznach optika (f/2.2) a hátlapon OIS-sel, kicsúsztatható fizikai billentyűzet és egy méretes, 3410 mAh-s akksi.

A Note 5-öt ezzel szemben az Exynos 7420 hatja, 4 GB RAM-ot kapott, a Super AMOLED kijelző 5.7 colos és QHD felbontású, a kamera 16 megapixeles (f/1.9) és egy 3000 mAh-s akksi került a készülékbe.

Most pedig nézzük a tesztet:

A videó elején egyértelmű a Note 5 fölénye, szinte minden app jól láthatóan hamarabb töltődik be. Multitaszking során azonban beleszól a képbe a Samsung csúcsmobilok ismert hibája: az appok újbóli megnyitásánál a Note újratölti ezeket, ami egy kis időbe telik (kevés a 4 GB RAM?), míg a Priv másodszorra késlekedés nélkül visszatölt mindent a memóriából. Hiába tehát a Samsung bivalyerős hardvere, ha még mindig nem volt képes orvosolni ezt a problémát.

A kamera mindkét készülék esetében jól szerepel, akár gyenge fénynél is, de azért ezen a téren megint csak a Note 5 bizonyul többé-kevésbé jobbnak, még ha ez nem is annyira látszik a felvételen. Videózásban szintén a Samsung mobilja mondható erősebbnek, de a Priv is remekül teljesít, akár 4K felbontásban is.

Tech Trinkets

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid