A 4 GB RAM sem elég a Note 5-ben és az S6 edge+-ban?

3

Aki használta már huzamosabb ideig a Galaxy S6-ot vagy az S6 edge-et, annak feltűnhetett, hogy mindkét készülék hajlamos bezárni a háttérben futó appokat, ami sokszor nagyon zavaró tud lenni. A Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 edge+ 3 helyett már 4 GB RAM-ot kaptak, de úgy látszik ez sem elég a tökéletes működéshez.

Ahogy az az alábbi videón is látható, a Galaxy S6 edge+ a 4 GB RAM ellenére sem teljesít túl jól multitasking terén. A srác elindít pár alkalmazást, majd leteszi őket a háttérbe, utána pedig újra elindítja őket. Normális esetben ilyenkor a memóriából vissza kellene, hogy töltődjön az utolsó állapot, ám a Samsung mobilja látható módon újraindítja az alkalmazásokat. Ezzel egyrészt az a gond, hogy így egy kicsit lassabb a betöltés, ráadásul nem mindig oda jutunk, ahol felfüggesztettük a program használatát. Az S6 edge+ mellett egy Android 6.0-t futtató Nexus 6 is szerepel, aminek a kevesebb RAM és a gyengébb hardver ellenére sem jelent gondot a multitasking.

Bár a videón az S6 edge+ látható, a Note 5 ugyanígy viselkedik, elég csak visszagondolni egy nemrég bemutatott sebességtesztre, ahol szintén előjött a probléma.

A gond az, hogy a Samsung szoftvere nagyon agresszíven lövi le a háttérben futó appokat az említett mobilok esetében, még akkor is, ha egyébként erre semmi szükség nem lenne, hiszen van elegendő szabad memória. Ennek talán az az oka, hogy így akarják a fogyasztást csökkenteni, de ez sem tűnik teljesen ésszerűnek, hiszen az appok többszöri elindítása jobban igénybe veszi a processzort, azaz amit nyerünk az egyik oldalon, azt elveszíthetjük a másikon.

Remélhetőleg a Samsung javítani fogja a hibát (ami szerintük talán egy hasznos funkció), mert az nem elfoghadható, hogy a méregdrága csúcsmobiljaik elbukjanak a multitasking során.

AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid