BlitzWolf BW-HP0 vezeték nélküli fejhallgató teszt – körbe zárva

0

A BlitzWolf jóárasított fejhallgatója, a BW-HP0 ideális belépő a mobil zenehallgatás világába.

A BlitzWolf márkával már találkozhattatok nálunk több alkalommal is, engem jó minőségével és kiváló ár-érték arányával győzött meg. Elárulom, ezekkel itt sem lesz probléma.

Az elmúlt pár évben dübörög a vezeték nélküli fülhallgatók piaca, ugyanis egyre több okostelefon-gyártó dönt úgy sajnos, hogy elhagyja a 3,5 mm-es Jack aljzatot. Az általam használt két telefonról is hiányzik ez a csatlakozó, így már régen áttértem a Bluetooth-os megoldásokra.

A tesztalany a gyártótól megszokott, minimalista fehér-zöld dobozban érkezett. A fülhallgatón kívül egy USB töltőkábel, egy 3,5 mm-es, 1200 mm hosszú audio kábel, egy többnyelvű használati utasítás és egy garanciajegy a pakk része.

Az első bekapcsoláskor 50%-os töltöttségen volt az akkumulátor. A jól bevált metódus szerint először 20%-ra merítem, majd 100%-ra töltöm a telepet egymás után kétszer megismételve a folyamatot, ezt egyébként minden kütyü esetében elszoktam játszani. A 400 mAh kapacitású áramforrás 20-ról 100%-ra való feltöltéséhez 115 perc kellett. A töltés alatt pirosan világít a visszajelző LED, majd feltöltés után kialszik.

A microUSB aljzatról feltölthető akkumulátor 200 óra készenléti, 20 óra beszélgetési és 18 óra zenehallgatási időt nyújt számunkra, a gyári adatok szerint. Saját méréseim szerint a beszélgetési időt leszámítva ezek korrekt értékek. Sajnos a fülesen keresztül történő beszélgetési hangminőség a hívó és a hívott oldalon is ugyan jól érthető, de olyan, mintha egy barlangból kiabálnánk ki, úgyhogy ezt nem erőltettem.

A kissé koros Bluetooth 4.1-es szabványt használó BW-HP0 gyorsan kapcsolódott mind a három általam próbált telefonhoz és a laptopomhoz, hatóköre pedig 10 méter. A párosításhoz tartsuk lenyomva a többfunkciós gombot 3 másodpercig, a visszajelző LED kéken és pirosan villog, a kapcsolat létrejöttét egy kellemes angol nyelvű női hang jelzi, valamint a LED kéken villog. Egyszerre két eszközhöz csatlakoztatható, így pillanatok alatt tudtam váltani aszerint, hogy a telefonomról vagy épp a számítógépemről szóljon a zene.

A fejhallgató over-the-ear típusú, tehát teljesen elfedi a fület. A jól illeszkedő párnák hatékonyan kizárják a külső zajokat, de a különálló processzort, ami az aktív zajszűrést végzi, azért ne keressük, ez nem az az árkategória. Fontos megjegyezni, hogy szemüveggel is kényelmes volt a fejhallgató használata, ami a fület körülölelő rendszereknél ritka előnynek számít.

A jó minőségű, de kopogós műanyagból készült fejhallgató átlagosan könnyű, 237 gramm. A fejpánt belső oldala gumírozott borítást kapott. A 15 milliméter vastag műbőr borítású fülpárnákat egy gömbcsuklóval erősítették a fejpánthoz, így egész jól hozzáilleszkedik a fejformánkhoz. A fejhallgató mérete meglehetősen tág határok közt állítható, ezért kisebb és nagyobb fejmérettel rendelkező felhasználóknak sem okoz gondot a viselése. További előnye, hogy egyszerűen összehajtható, így kis helyen elfér, ezáltal könnyedén magunkkal vihetjük.

A jobboldali hangszóróháznál találjuk az USB bemenetet, a mikrofont, a visszajelző LED-et és a szokásos gombokat, amelyekkel elvégezhető az előre-hátraléptetés, hangerő módosítás, hívás fogadása és elutasítás. A bal oldalon csak a 3,5 mm-es Jack bemenet árválkodik.

A BlitzWolf BW-HP0 impedanciája 32 Ohm, érzékenysége pedig 117 dB, ami miatt bátran használhatjuk telefonnal és laptoppal, hiszen nem kér nagy erőt ahhoz, hogy hangosan szóljon a 40 milliméteres hangszórókon keresztül.

Igazából nem tartom magam nagy audiofilnek, de nekem nagyon bejön a BlitzWolf által produkált hangminőség. A Bluetooth kapcsolaton történő zenehallgatáskor az énekhangok kristálytiszták, a közép és magas hangok részletesek, élénkek, de nem túl harsányak, basszusok terén azonban kissé visszafogott. Sportfejhallgatókén is használható, ezért kicsit több basszust belepakolhattak volna, hogy az edzést még jobban motiválja a zenehallgatás. A 3,5 mm-es Jack aljzaton ritkábban használtam a fülest, de azért észrevettem, hogy kevesebb részlet veszik el és egy hangyányit jobb az általános hangminőség.

Összességében a BlitzWolf olyan fejhallgatóval egészítette ki a Bluetooth eszközök sorát, ami egészen jól néz ki, könnyen szállítható, nem túl nehéz, és strapabíró anyagokból lett összerakva. Ha akarjuk vezetékes módon is használható, valamint az árához képest egész jó hangja van. Negatívumként megemlíteném a kevésbé hangsúlyos basszust, illetve tehettek volna bele 5.0 szabványt támogató Bluetooth chipet, de ne legyünk telhetetlenek. Aligha lehet ilyen olcsón egy ennyire jó hangú, könnyen kezelhető fejhallgatót találni.

A BlitzWolf BW-HP0 most 25 USA dolláros áron vásárolható meg, a szállítással megnövelt ár 7500 Ft, egyéb költségünk nem lesz, mivel az ÁFA határ alatt van a küldemény értéke.

A terméket a Banggood biztosította a teszteléshez, köszönjük!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid