BlitzWolf BW-V7 projektor teszt – Nézd korlátok nélkül

0

A BlitzWolf BW-V7 egy belépő szintű, Android rendszerű házimozi projektor, amely a natív 1080P felbontás és a 850 ANSI lumen fényerő mellett olyan fejlett funkciókat kínál, mint az autofókusz vagy az automatikus trapéztorzítás-korrekció akadályérzékeléssel.

  • BlitzWolf BW-V7 projektor megvásárlásához most a BG7ba665 kupon használatával csak 213,99 dollárra lesz szükségünk, ami 74 ezer forint.
  • A termékek EU raktárból érkeznek, a rendelést követően 4-7 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (4,28 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

A jól ismert gyártók hosszú ideig teljes mértékben kézben tartották a házimozi szegmenst. Szigorúan véve ez még mindig így van, de az elmúlt években sok kis gyártó, főleg távol-keleti cég próbált bizonyítani ezen a piacon.

Az oldalunkon is sokszor tesztelt BlitzWolf márka is próbál kitűnni a rengetegből. A sok más termék mellett a cég továbbra is dolgozik házimozi projektorokon, mint amilyen a BW-V7. A projektor sok érdekes funkciót kínál, de néhány kérdőjelet is tartalmaz.

A BlitzWolf BW-V7 projektor a gyártótól megszokott, minimalista fehér-zöld dobozban érkezett. A habszivacsba ágyazott vetítő mellett a pakkban találunk egy HDMI és egy normál AV kábelt, egy 230V-os hálózati tápkábelt, Bluetooth távirányítót (elemek nélkül), két emelőcsavart – ha magasabbra szeretnénk a képet állítani -, használati útmutatót, valamint egy lencsetörlőt.

A dizájn tekintetében látszik, hogy a gyártó egy kicsit eltér a megszokottól, próbál kitűnni a szinte egyforma tucatáruk tömegéből. A 248 x 211 x 167 mm-es házmérettel és 3,5 kg-os tömeggel rendelkező készülék stílusa olyan, mint egy régi, gombokkal ellátott rádióé – ez a vintage dizájn mindenképpen tetszetős.

Érdekes, ilyet eddig még projektoron nem láttunk, az előlap jobb oldalán, egy kis LED panelen csekkolhatjuk a WiFi kapcsolatot, az időjárási információt, a pontos időt, a dátumot. Szintén meglepő a BlitzWolf feliratos szövet címke is, amelynek értelme ugyan nincs, viszont nagyon egyedi.

Maradva az előlapnál, a projektor LCD vetítési technológiát használ, LED fényforrás állítja elő a képet, amelynek felbontása Full HD, a kontrasztaránya 1000:1-hez (FOFO), míg a fényerő 850 ANSI lumen. A LED élettartama 50 000 óra, ez napi 4 órás használattal 34 évnyi mozizást biztosít. Elég lesz?

A képarány 16:9-es, tökéletes a filmnézéshez. A megjeleníteni kívánt képet 1,5 és 4,8 méter közötti távolságra képes vetíteni, a kép mérete pedig 40 és 200 col között szabályozható. Nálunk 3,9 méterre volt a faltól a projektor, így képátló kereken 3 méter, azaz 118 col. Akkor sincs nagy gond, ha nem tudjuk pont szembe, merőlegesen elhelyezni a projektort a vetítő felülethez képest, ugyanis az automatikus trapézkorrekció megoldja a problémát.

Kiemelendő és tényleg fontos, hogy a projektor teljesen zárt optikát kapott, így oda a por nem jut be, nem keletkeznek vetítési hibák a koszszemcsék miatt.

Szintén a „hű-ha” faktort próbálja erősíteni a gépház tetején lévő két potméter, amely a fokozatmentes hangerő állításra, illetve fókuszálásra való. A fókuszáló gomb nyomva tartásával a készülék be/kikapcsolása is elvégezhető. Igazából mi egyik gombot sem használtuk, az autófókusz jól dolgozik, és a távirányítóval is ki/be kapcsolható a szerkezet.

Csatlakozási lehetőségek szempontjából a BlitzWolf mindent megad amire szükségünk lehet. A csatlakozók a hátoldalt helyezkednek el. Van egy jack a fülhallgatónak, egy analóg AV bemenet, hogy régebbi készülékek is csatlakozhassanak hozzá. Két HDMI csatlakozó a TV Box, az Xbox, Playstation konzol vagy akár a notebook csatlakoztatásához. Kapunk még két USB portot is a külső adathordozók vagy akár egy egér/billentyűzet számára.

Mi egy szintén BlitzWolf márkájú, 512 GB-os SSD-t csatlakoztattunk az USB kimentre, innen nyomattuk a 4K felbontású filmeket – mert azt is kezeli, Full HD-re skálázva -, az utólagosan letöltött VLC lejátszóval. Ne feledkezzünk meg az RJ45-ös Ethernet csatlakozóról sem, hiszen az is van, na de ki akar internet kábellel birkózni, mikor van duál WiFi a szerkezetben.

Maradva a hátsó résznél, itt kapott helyet a hangzásért felelős 2 darab, egyenként 5 wattos hangszóró. Meglepő, de pont olyan a hangminőség, mint a középkategóriás TV-ken. Van egy csipetnyi basszus, a középtartomány egészen lágy, nem recseg, nem torz, filmnézésnél, sőt még zenehallgatásnál is jól szerepelt az eszköz. Egészen addig nem fog csalódás érni bennünket, és leszünk abban a hiszemben, hogy jól szól a cucc, ameddig rá nem csatlakoztatunk egy Bluetooth hangszórót. Mi megtettük, hiszen járt már nálunk néhány. Ilyenkor mindig meglepődünk, hogy az olcsónak nem nevezhető, 3-400 ezer forintos TV-k ennyire „hitványul” szólnak alapesetben, pont úgy, mint a BlitzWolf BW-V7.

A gyártó 850 ANSI lumenes fényerőt deklarál, de az első indításkor egyértelmű, hogy ez egy olyan kivetítő – már csak az ára miatt is -, amelyet nem valószínű, hogy nappal használunk, az esti filmnézéshez lesz ideális.

A projektor az indítás után azonnal tesztképet jelenít meg a falon, és maga állítja be a képparamétereket. Ennek köszönhetően elkerüljük a felesleges görbületeket és az élesség hiányát. Gond nélkül működik az automatikus trapézkorrekció és az élességállítás. Érdemes kiválasztani a menüben a megfelelő opciót, ha pl. ferdén vagy a plafonra felfüggesztve használjuk a projektort, a felfogatáshoz 1/4 hüvelykes furat áll rendelkezésre a készülék alján.

Amellett, hogy automatán tökéletesen beállítja a vetített képet, három dolgot érdemes kiemelni. Az egyik az „Intelligent obstacle avoidance” vagyis a tárgyelkerülés. Az okos BW-V7-es felismeri, ha a vetítés helyén valamiféle tárgy van, és arrébb pozícionálja a képet. Esetünkben egy villanykapcsoló, illetve egy konnektor van útba, ez jól látható a lenti képen, valamint eggyel lejjebb az is, hogy milyen a képminőség egy nem teljesen sötét szobában (egyébként ez a projektor nyitóképe).

A másik fontos dolog az energiafogyasztás, amely a gyártó szerint 165 watt, szerintünk csak 100 watt. Többnyire hordozható töltőállomásról üzemeltettük a projektort, a lenti képen látszik az áramfelvétel, amit fogyasztásmérővel is ellenőriztünk, és tényleg kevesebb áramot szív magába.

A harmadik pedig a zajkibocsájtás, a BlitzWolf szerint 42 dB, szerintünk meg kevesebb, szóval szupercsöndes a gép, hurrá! Attól sem kell félni, hogy az elégtelen hűtés miatt ilyen halk, ezt hőkamerás méréssel ellenőriztük.

A sok ömlengős fényezés után térjünk át a sötét oldalra, amely a szoftver formájában köszönt ránk. Mielőtt tovább mennénk, tudnunk kell, hogy a 200 dolláros – hazai árat nézve bőven 100 ezer forint feletti – kategóriában járunk. Sajnos itt még kivétel nélkül, minden gyártó esetében választanunk kell a frissebb, Widevine L1 minősítésű Android/Android TV esetleg Linux rendszer és a nagyobb fényerő között.

A BlitzWolf az árkategóriában nagynak számító fényerő (pontosabban inkább fényáram) mellett tette le a voksát. Kapunk egy régi Android 9-et – megjegyzem, 14-es az aktuális droid – alkalmazásbolttal és 3000 appal.

Van egyébként beépített alkalmazás telepítő is, de néhány appot, például a SkySowtime-ot, Telekom TV GO-t engedi ugyan telepíteni apk-ként, de nem működnek, azokhoz újabb főverzió kellene. Viszont a TARR MobilTV szépen fut – azért egy egér használata ajánlott hozzá -, jöhetnek a meccsek/Forma 1 esetleg a kereskedelmi vagy a királyi televízió (rém) tartalmai. Ilyen a kép lekapcsolt, alatta pedig felkapcsolt lámpa mellett.

Widevine L1 CDM védelem, ami elengedhetetlen a nagyfelbontású streameléshez a hiánylistát gyarapítja. Sajnos csak L3-as a minősítés, vagyis SD felbontásban megy a Netflix, az Amazon Prime Video vagy a Disney+ streaming. Az HBO MAX vagy a YouTube viszont csont nélkül hozza a Full HD-t. A streaming szolgáltatók mellett a Deezer/Spotify Kodi és Plex is fut a BlitzWolf projektorán.

Nyomathatjuk laptopról képernyő tükrözéssel, vagy a mellékelt HDMI kábellel a műsort, akkor nincs a DRM Widevine korlát, megy minden streaming max felbontáson. Ilyen a YouTube képe laptopról 4K-ban.

A kimenet a távirányítón könnyedén kiválasztható.

Jól működik Android rendszeren – valószínűleg iOS-en is, de ezt nem próbáltuk – a képernyőtükrözés. A lenti képen látható, hogy miként néz ki egy 11 hüvelykes tablet képe az Asphalt 9 játékot futtattatva, 3 méteres képátlón, brutál.

A másik megoldás, ahogyan mi is tettük, egy olcsóbb TV Box beszerzése, ahol van Android TV licenc és Widevine L1, így az ósdi 9-es Android kukázható.

Szóval mit gondolunk a BlitzWolf BW-V7 projektorról?

Egyedi megjelenés, szerintünk jól is néz ki, de ez természetesen szubjektív, az viszont nem az, hogy kevesebbet fogyaszt és csendesebb, mint a terméklapon feltüntetett értékek. A gépházban lévő hardver, a Mediatek MT9255-ös processzor és a hozzá társított 1 GB RAM, valamint 8 GB tárhely megfelelő sebességgel mozgatja a rendszert. A 850 ANSI lumenes fényerő a nem teljesen sötét szobában is nagyon élvezhető képminőséget hoz 3 méteres (118 col) képátlón. Az olyan fejlett és jól működő funkciók, mint az autofókusz vagy az automatikus trapéztorzítás-korrekció akadályérzékeléssel nagymértékben megkönnyítik a használatotA hangminőség meglepően jó, hozza azt, amit egy 2-3 éves középkategóriás TV.

Szoftveres részről már érheti szó a ház elejét. A régi Android 9 meglepően fürge, ám néhány appot, például a SkySowtime-ot, Telekom TV GO-t engedi ugyan telepíteni apk-ként, de nem működnek, azokhoz újabb főverzió kellene. Sajnos csak Widevine L3-as a DRM minősítés, vagyis SD felbontásban megy a Netflix, az Amazon Prime Video vagy a Disney+ streaming. Az HBO MAX, a TARR MobilTV vagy a YouTube viszont csont nélkül hozza a Full HD-t. A Deezer/Spotify Kodi és Plex is működik, a többi 3000 telepíthető alkalmazást igazából mi nem próbáltuk, valószínűleg más sem fogja. Külső adathordozóról, a VLC app letöltése és telepítése után lazán viszi a 4K-s tartalmakat – ezt Berlin is megerősíti és Alonso is 4K-ban tolja neki.

A fentebb írt szoftveres nyűgök egy olcsóbb TV Box beszerzésével könnyen áthidalhatóak. Szintén jó és ingyenes megoldás, ha laptopról képernyőtükrözéssel vagy a mellékelt HDMI kábellel kötjük össze a projektort, így a TV csatornák vagy a streaming szolgáltatások nézésében nem lesznek korlátok.

BlitzWolf BW-V7 projektor megvásárlásához most a BG7ba665 kupon használatával csak 213,99 dollárra lesz szükségünk, ami 74 ezer forint.

A tesztben ajánlott Mecool KM2 Plus Android 11 TV Box a BG02ef33 kupon használatával csak 69,99 dollárba kerül, ami 24 ezer forint.

A termékek EU raktárból érkeznek, a rendelést követően 4-7 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (4,28 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid