Bréking: futnak majd az Android appok a Huawei új rendszerén

0

Egyelőre még nem tudni, hogy mennyire lesznek tartósak az USA szankciói a Huawei ellen, de a kínai gyártó már javában készül az új, Google-től független operációs rendszerével, amelyről most érkezett pár bíztató részlet.

A Huawei új rendszere a fejlesztés alatt Hongmeng néven fut, és az is lehet, hogy Kínában így kerül majd kiadásra, Európában azonban Ark OS néven vezethetik majd be. A név persze nem is annyira fontos, ennél sokkal égetőbb kérdés az alkalmazáskínálat, ám úgy néz ki, hogy ezzel sem lesz probléma.

Csak egy koncepció

A Huawei Central friss jelentése szerint a gyártó már élesben teszteli az új rendszert Kínában, állítólag 1 millió készüléken már ez fut. Ami pedig még jobb hír, hogy képes lesz futtatni az összes Android appot.

Egyébként ez utóbbi nem akkora meglepetés, hiszen a Huawei már tárgyal egy ideje az Aptoide-dal, amely egy nagy androidos alkalmazásbolt. A Google Play Áruházról ugyebár le kell mondania a vállalatnak, a jelenlegi állás szerint semmilyen Google-app nem lehet a jövőbeli készülékeiken, viszont az Aptoide segítségével ezt át tudják majd valamennyire hidalni. A Huaweinek van egyébként saját alkalmazásbolja is, az AppGallery, az is lehet, hogy ezt bővítik majd.

Mindezt persze még nem erősítette meg a vállalat hivatalosan, azt viszont már elárulták, hogy a jelenlegi tervek szerint 2019 negyedik negyedévében áll majd készen az új OS a kínai debütálásra, a nemzetközi piacokra szánt kiadás pedig 2020 első vagy második negyedévében jelenhet meg.

Forrás: Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid