Bréking! Itt a világ első hajlítható okostelefonja!

0

Végre valósággá vált a világ első hajlítható kijelzővel rendelkező okostelefonja, ami egyáltalán nem a “nagyok” műhelyéből került ki, hanem egy nyugaton kevésbé híres kínai gyártó munkájának köszönhetően öltött testet. A készülék egyben az első olyan eszköz, aminek a belsejében a 7 nanométeres csíkszélességű Snapdragon 8150 dolgozik.

Évek óta írjuk nektek a pletykákat, a cikkeket, de egyetlenegy valódi hajlítható készülék nem került soha a szemünk elé, mostanáig. A FlexPai elnevezésű telefont a Rouyu Technology gyártja, a képeken egyelőre csak egy prototípust látni, szóval a történet még kicsit baltával metszett, de még mindig több, mint amit eddig kaptunk.

A FlexPai megjelenítője AMOLED technológiát használ, kinyitott állapotban 7.8 hüvelykes képátlóval bír, 4:3 képaránnyal. Ha középen félbe hajtjuk, akkor a képernyő mindössze 4 colos lesz. A Water OS névre hallgató szoftver hajlítás esetén vált a kijelző két része között, az inaktív felületre háttérképet tesz ki, miközben a másik része tartalmakat jelenít meg.

A felhasználó dönthet, melyik részét használja a félbehajtott megjelenítőnek, bár az egyik fele picit nagyobb. A másik oldalon találhatóak a duál kamerakészlet érzékelői, melyeket a Flexpai esetében szelfik készítésére is használhatunk. Az érzékelők 16, valamint 20 megapixelesek, és a másodlagos szenzor telefotó lencsével rendelkezik.

A készülék a kialakításának ellenére egészen tűrhető vastagságot kapott, mindössze 7.6 mm-es. Hajlított állapotban nem teljesen tapad össze a két felület, főleg a tengelynél észlelhető némi hézag, ilyenkor 15.2 mm a keresztmetszet. A FlexPai 200.000 hajlításra van hitelesítve, ami első olvasatra nagyon korrektnek hangzik.

A burkolat alatt a 7 nanométeres technológia révén készülő Qualcomm Snapdragon 8150 lapkakészlet dolgozik. Az alapkonfiguráció 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel érkezik, a további lehetőségek között szerepel 8 GB RAM és 256 GB háttértár, míg a legerősebb kiszerelés 8 GB RAM mellett 512 GB-os adattárolót kínál.

A szabadalmaztatott Ro-Charge gyorstöltési eljárásnak köszönhetően 0 százalékos töltöttségről alig egy óra leforgása alatt 80 százalékig juthatunk.

A készülék induló ára 1300 dollár lesz, természetesen helyi valutából átszámítva, ami a jelenlegi Android zászlóshajók árcédulája mellett egyáltalán nem tűnik soknak, és azokban ráadásul nincs új generációs lapkakészlet, és a kijelzőjük sem hajlítható. Mi a véleményetek a világ első hajlítható okostelefonjáról? Tetszik, vagy inkább vártok a Samsung nagy dobására?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid