Brutális lett a Huawei Mate 30 Pro 7680 fps-es lassítása

0

A Huawei új csúcsmobiljának van egy egészen érdekes képessége, ami elsőre szinte hihetetlennek hangzik, ám most videón is megnézhetjük, hogy hogyan működik.

Már a bemutató előtt is voltak pletykák 7680 fps-es lassításról, ám akkor még másokkal együtt mi is azt hittük, hogy ez csak valami fordítási baki lehet, és valójában 7680 × 4320 pixeles, vagyis 8K videókról van szó. Miért is olyan hihetetlen a 7680 fps? Nos azért, mert a jelenlegi legjobb mobilok 960 fps-re képesek, és ez a technológia is elég friss még, ráadásul megvannak a korlátai. Az oké, hogy van fejlődés, de rögtön 8-szoros ugrás?

A bemutató a napokban lezajlott, és most már hivatalos, hogy a Mate 30 Pro képes 7680 fps-es lassított videók rögzítésére, méghozzá 720p felbontás mellett. De mit is jelent ez a valóságban? A 960 fps ugyebár 32-szeres lassításnak felel meg, így ez esetben elvileg 256-szor kellene, hogy lassabban pörögjenek az események. Ezt így elég nehéz elképzelni, szerencsére meg tudjuk mutatni videókon:

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Huawei hogyan oldotta meg ezt a fajta lassítást, illetve azt sem, hogy milyen mértékben valós, és mennyi belőle a szoftveres trükközés, mindenesetre brutálisan látványos a végeredmény.

Forrás: Sparrows News

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid