Brutális pontszámot kapott az egyik új Snapdragon 8 Gen 2-es csúcsmobil AnTuTuban

0

Azt eddig is sejtettük, hogy a Snapdragon 8 Gen 2 számottevő javulást hoz teljesítményben az előző generációhoz képest, és most az AnTuTu jóvoltából azt is kiderült, hogy ez nagyjából milyen mértékű. Az egyik új csúcsmobil a friss hardvernek köszönhetően rekord magas pontszámot kapott.

Nemrég lefuttatták az AnTuTu tesztet a Motorola Moto X40-en (ami a nemzetközi piacon Edge 40 Pro néven jelenhet majd meg), és a készülék 1,3 milliónál is magasabb pontszámot kapott, ami új rekord az okostelefonok között. A Snapdragon 8 Gen 2 tehát tényleg rettentően erős, egyedül a Dimensity 9200 ért el hasonló pontszámot, a MediaTek lapkája 1,26 millió pont körüli eredménnyel zárt egy előzetes teszten.

A Snapdragon 8 Gen 1-hez képest durván 35%-os előrelépést jelenthet az új generáció ezek alapján, de a frissített 8+ Gen 1 is “csak” 1 millió pont körül szokott kapni az AnTuTu tesztjében.

A Snapdragon 8 Gen 2 speciális CPU kialakítással bír, a magjai a korábbi 1+3+4-es klaszterek helyett 1+2+2+3-as elrendezésű.

Van egy fő mag, ami a legújabb Cortex-X3 architektúrára épül, ez a legerősebb az összes közül, az órajele 3,2 GHz. A további teljesítménycentrikus magok számát háromról négyre növelték, de ezek nem teljesen egyformák, kettő friss Cortex-A715-ös, kettő pedig korábbi Cortex-A710-es. Az órajelük egyaránt 2,8 GHz, viszont az újabb típusú magok már kizárólag 64 bitet támogatnak, és a Qualcomm szerette volna megtartani a lehetőséget a 32 bites appok futtatására, ezért használtak előző generációs magokat is. Az alacsony fogyasztású magokból így eggyel kevesebb jutott a lapkába, három darab Cortex-A510-et kapunk 2 GHz-es órajellel.

A közeljövőben számos készülék várható az új hardverrel, ez lesz 2023 meghatározó lapkája az androidos csúcsmobilok között. Érdekesség, hogy állítólag a Galaxy S23 modellek egy emelt órajelű verziót kapnak, azaz még nagyobb teljesítményre lehetnek majd képesek.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid