160 MP-es kamerával érkeztek a Honor 80 mobilok

0

A most tartott Honor rendezvényen nem csupán a hajlítható kijelzős Magic Vs leleplezésére került sor, hanem bemutatták a Honor 80 szériát is, amely három vadonatúj okostelefonnal debütált. Ezek közül a normál és a Pro modell is 160 MP-es kamerát kapott, de akadnak más vonzó jellemzőik is.

Honor 80 és 80 Pro

Természetesen az új sorozat legmenőbb készüléke a Honor 80 Pro, amely 6,78 hüvelykes, 120 Hz-es, hajlított OLED képernyővel lett felszerelve, amelyen összesen 2700 x 1224 pixel sorakozik. A 10 bites panelen egy kapszula alakú kivágás található, amely az előlapi 50 megapixeles elsődleges kamerának, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelőnek ad otthont.

Honor 80 Pro

Az alapmodell kijelzője egy picit kompaktabb, a 6,67 colos panel ugyanúgy OLED technológián alapul, újfent támogatja a 120 Hz-es képfrissítést, a felbontása pedig 2400 x 1080 képpont. Ez a készülék csupán egyetlen, 32 megapixeles szelfikamerával rendelkezik, de az szintén egy kivágás belsejében foglal helyet, a képernyő felső kerete alatt, középre igazítva.

A Honor 80 Pro meghajtásáért Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet felel, vélhetően a stabilabb működés érdekében minimálisan csökkentettek a CPU órajeleken, az elsődleges Cortex-X2 mag 3,2 helyett 3,0 GHz-en ketyeg, míg a három Cortex-A710 mag 2,75 helyett 2,5 GHz-en zakatol. A Honor 80-ban a most bejelentett Snapdragon 782G chipset dolgozik, a lapkakészlet tulajdonságairól egy külön cikkben értekezünk.

Honor 80

Az alapmodell és a Pro variáns is ugyanúgy 160 megapixeles elsődleges kamerával rendelkezik. A modul egy 1/1,56 hüvelykes, f/1,8 rekeszértékű megoldás, amely támogatja a 16 az 1-ben pixelösszevonást 0,75 µm-es képpontokkal. A Honor a minőségi fotózás érdekében útjára indítja az Imagine Engine-t is, amely tovább fejlesztett jelenet-optimalizálással, bőrtextúra-azonosítással és frissített MI RAW algoritmusokkal szolgálja ki a mobil tulajdonosának fényképészeti igényeit. A videósoknak pedig ott lesz az AI Vlog, hasonló tudással és céllal, csak éppen mozgóképek rögzítéséhez.

A Honor 8 Pro az elsődleges kamerán kívül egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű modullal is fel lett szerelve, illetve kapott egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is. Az alapmodell csupán egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egységgel bír a fő szenzor mellett, illetve egy ugyanolyan 2 megapixeles portré modullal.

Az új készülékek mindegyike Android 12 operációs rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű MagicOS 7 felhasználói felülete egészít ki, az energiaellátás feladatát pedig 4800 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik végrehajtani 66 wattos gyorstöltéssel, tehát ilyen szempontból nincs eltérés a két modell között.

Ami pedig a mocskos anyagiakat illeti, a Honor 80 Pro már 490 dolláros áron beszerezhető – nyilván kínai pénzből átszámítva – ezért az összegért cserébe egy 8/256 GB-os modell jár. Ez kicsiny hazánk harmatgyenge valutájában nagyjából 194 ezer forintot jelent. Az alapmodell már 377 dollárért is birtokba vehető, az említett összeg 8 GB operatív memóriát, valamint 256 GB háttértárat biztosít a már felsorolt hardveres jellemzők mellett. Forintra átszámítva ez 149 ezret jelent.

Honor 80 SE

Ez a készülék lenne a sorozat “belépőszintű” tagja, ennek ellenére mégis sikerült vonzó jellemzőkkel felszerelni. Valószínűleg nagyon sokan boldogok lennének a mobil 6,67 hüvelykes, 120 Hz-es, Full HD+ felbontású, 10 bites OLED képernyőjével, amely ráadásul támogatja az 1920 Hz-es PWM-sötétítést is. Az előlapi kamera ugyanúgy egy kivágásban található, felbontása 32 megapixel.

A kameráknál maradva, a hátlapra 64 megapixeles fő képrögzítő került, amely mellé 5 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint 2 megapixeles makró modult szereltek. A Honor 80 SE belsejében MediaTek Dimensity 900 lapkakészlet zakatol, mindaddig, ameddig a 4600 mAh-s akkumulátorban van kakaó. Ha már nincs, az elvesztett energia pótlására 66 wattos adaptereket is használhatunk.

A Honor 80 SE fekete, kristály, kék és rózsaszín árnyalatokban kerül majd forgalomba. Az előrendelési fázis már megkezdődött Kínában, a nyílt forgalmazás pedig december 9-én indul. Az okostelefon kezdő ára 335 dollár, ami nagyjából 132 ezer forintot jelent.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid