Brutális sebességet ígér a Huawei legújabb chipje

0

Tavaly az IFA-n ismerhettük meg a Kirin 970-et, és úgy tűnik, hogy idén megint Berlinben mutatják majd be a Huawei legújabb chipjét, a Kirin 980-at.

Kínai források szerint 8 magos SoC-ot kapunk a Kirin 980 személyében. A hírek szerint ez 4 darab bivalyerős 2.8 GHz-en ketyegő Cortex-A77 magot rejt majd, melyek a kimagasló teljesítményért lesznek felelősek. Ezek mellé társul majd 4 db takarékos Cortex-A55 mag.

A Kirin 980-at a TSMC gyártja majd 7nm-es FinFET technológiával. A korai pletykák szerint megkapja majd a Cambricorn legújabb AI chipjét is, mely akár 5 trillió kalkulációra is képes wattonként.

A grafikus gyorsításért a HiSilicon GPU-ja lehet majd felelős, melyet maga a Huawei tervezett, és állítólag másfélszer gyorsabb lesz az Adreno 630-nál, melyet a jelenlegi egyik leggyorsabb megoldás, a Snapdragon 845 használ. Áprilisban már láthattunk egy AnTuTu eredményt, de ez nem hivatalos, és elsőre túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen.

Az első mobilok, amelyek erre a megoldásra épülhetnek, a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro lehetnek. Ezek szokás szerint még idén, valamikor az utolsó negyedévben mutatkoznak majd be..

Forrás: Gsmarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid