Masszív strapatablet lett az Oukitel RT1

0

A masszív külsővel és ellenálló képességekkel rendelkező okostelefonok manapság már nem mennek annyira ritkaságszámba, és az ázsiai gyártóknak köszönhetően megfizethetetlenek sem számítanak. Épp az egyik ilyen keleti versenyző, az Oukitel vett egy friss fordulatot, és bemutatta az RT1-et, ami egy strapabíró külsővel rendelkező, méretes akkumulátorral ellátott táblagép. Persze az ilyen eszközök nem számítanak forradalminak, de általában kormányzati felhasználásra, szakembereknek készülnek, ezt a masinát viszont bárki beszerezheti, ráadásul még az ára is baráti.

Bár az Aladdin Jafarja szerint mindig a látszat mögött van a lényeg, ennél a gépnél azért a külső is bír néhány fontos vonással. Kezdjük ott, hogy az IP68 és IP69K minősítéseknek megfelelően áll ellen, ha az elemekkel kerül szemben, vagyis jó eséllyel túléli a durvább találkozásokat is a vízzel és a porral.

A burkolat úgy lett megtervezve, hogy a másfél méteres eséseket is gond nélkül kibírja. A megerősített műanyagból készült test egyik oldalát természetesen a 10,1 hüvelykes 1920 x 1200 pixeles felbontású, 16:10 képarányú IPS LCD megjelenítő foglalja el. Az ár ismeretében és ebben a méretben ez több, mint korrekt.

Az Oukitel RT1 belsejében a számításokat egy MediaTek Helio P22 lapkakészlet végzi, amelyet 4 GB RAM és 64 GB bővíthető háttértár egészít ki. Akad ennél erősebb hardver, viszont a hétköznapi feladatokkal, böngészéssel, filmnézéssel, kevésbé durvább munkákkal vagy egyszerűbb játékokkal boldogulnia kell. Amiben viszont a táblagép nagyon erős, az az, hogy 10000 mAh kapacitású akkumulátor került a belsejébe, ami ráadásul a 18 wattos gyorstöltőket is támogatja, a töltés maga pedig USB-C csatlakozón keresztül történik.

Még vonzóbbá teszi az összképet, hogy mind az elő, mind a hátlapon találunk egy 16 megapixeles képrögzítő egységet, aztán ott van még az LTE modem is, ami lehetővé teszi két hálózati kártya fogadását is egyszerre. Az Oukitel RT1 strapatablet fekete vagy narancssárga színekben kapható, jelenleg 280 dollár körül alakul az ára az Aliexpressen.

Forrás: Oukitel

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid