A Samsung felfüggesztette két telefon Android 12 (One UI 4) frissítését

0

Általában remek dolog elsőként belevetni magunkat az új funkciókba, lehetőségekbe, amelyeket egy frissítés kínál. Ám ez mindig kockázatos, hiszen a legújabb rendszerek nem minden esetben mentesek a hibáktól. Éppen ez a helyzet a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3 esetében is, amelyekre a napokban adták ki a “stabil” One UI 4-et, ám a telepítést követően a felhasználók mindenféle hibákat tapasztaltak. A Samsung így felfüggesztette a frissítés bevezetését.

A legújabb hajlítható képernyős Samsung mobilok tulajdonosai elsőként a vállalat hazájában, Dél-Koreában juthattak a legújabb frissítéshez, ám a One UI 4 inkább kellemetlenségeket okozott számukra, semmint örömöt. Miután települt az új rendszer a legkülönfélébb hibákról lehetett hallani és olvasni a beszámolókat. A szerencsésebbek számára csak képernyő villódzás, alkalmazás összeomlás, illetve belassult működés jelezte, hogy valami nem kóser az új frissítéssel, akiknek pedig nem volt mázlija, előfordult, hogy téglásodott a mobilja. Néhány peches felhasználónak azonnal recovery módba ment a telefonja, ami újabb intő jel volt a koreai cégnek, hogy ezt a szoftvert még át kell gondolniuk.

Ez a Samsung Galaxy Z Fold 3 a recovery mode-ban ragadt

Így aztán nem csoda, hogy a Samsung felfüggesztette a frissítés bevezetését, ameddig nem sikerül kijavítani a hibákat a rendszer kódjában. Azok számára, akik érintettek, a Samsung online támogatást biztosít a problémák kezelésében.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik meg a valóban stabil One UI 4 a Galaxy Z Fold 3 és Galaxy Z Flip 3 mobilokra, de mindenképpen érdemes lesz megvárni, amíg helyre rakják a rendszert. Enélkül a szélesebb körben történő bevezetésnek amúgy sem volna túl sok értelme.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid