Brutálisan erős az új NVIDIA Tegra X1 processzor

0

Az NVIDIA a januári CES-en mutatta be az új Tegra X1 processzorát, ami elsőként lépte át az 1 teraflopos teljesítményt a mobilos hardverek közül. Az chipset ereje egészen elképesztő, amiről egy friss Antutu eredmény is tanúskodik.

A Tegra X1 egy 64 bites chipset, ami négy Cortex-A57-es és négy Cortex-A53-as processzormagot tartalmaz, a grafikai számításokért pedig egy Maxwell archektúrára épülő, 256 CUDA magot tartalmazó GPU felel. Mindez kétségtelenül a legerősebb jelenlegi mobilos hardverré teszi az X1-et, aminek sem a Snapdragon 810, sem pedig az Exynos 7 Octa nem érhet a nyomába számítási teljesítmény tekintetében.

Tegra-X1-CPU

Az NVIDIA új egysége az Antutu tesztjén is megmérettette magát, és az eredmény szinte hihetetlen lett, hiszen 74.977 pontig pörgött a tesztprogram számlálója, ami bőven rekordnak számít. Érdekesség egyébként, hogy a közzétett képernyőmentés eredetileg 3840×2160 pixeles felbontású, tehát valószínűleg valami durva prototípus készüléken futott a program.

tegra-x1-antutu

Az okostelefonok közül 2014-ben a MediaTek MT6595-ös processzorral szerelt Meizu MX4 vezette az Antutu toplistáját átlagosan 47.765 pontos eredménnyel. Ez azonban hamarosan megdől majd, hiszen a nemrég kiszivárgott hírek alapján a Galaxy S6 Edge 60.000 körüli pontra képes, és más hasonlóan erős csúcsmobilokra is számítunk a közeljövőben. Mindez persze még mindig elmarad a Tegra X1 75 ezres eredményétől.

AnTuTu-lists-the-top-10-Android-phones-for-2014

Az már most borítékolható, hogy az NVIDIA új mobilos hardvere viszonylag kevés készüléket fog hajtani. A tavalyi Tegra K1 is leginkább a Nexus 9-ből vagy a Xiaomi Mipadból lehet ismerős, és valószínűleg a Tegra X1 is maximum néhány táblagépben teljesít majd szolgálatot.

GizmoChina, MyDrivers

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid