Snapdragon 810-zel és Android 5.0-val érkezik a BenQ F52

0

A Qualcomm jelenlegi legerősebb processzora nem csupán az ismertebb gyártók készülékeibe kerülhet bele, hanem  – mint ahogyan ez a példa is mutatja – az okostelefonos iparág kevésbé felkapott szereplőinek mobiljaiban is felbukkanhat. A tajvani BenQ vállalat F52 elnevezésű okosmobilját is Snapdragon 810-zel szerelik, sőt, már gyárilag Android 5.0-t futtat majd.

Az F52 a BenQ és a Cheetah Mobile kollaborációjának eredménye, hivatalos bemutatójára a barcelonai MWC-n kerül majd sor. Azok kedvéért, akiknek esetleg ismeretlenül csengene a Cheetah Mobile neve elárulom, hogy egy kínai telekommunikációs vállalatról van szó, többek között az ő fejlesztésük a Clean Master, illetve a Battery Doctor alkalmazás is.

BenQ F52

A hazánkban leginkább monitorairól ismert BenQ még nem fedte fel az F52 összes specifikációját, de úgy tudjuk, hogy egy 5.2 hüvelykes Full HD felbontású megjelenítőt fog kapni, valamint 8 megapixeles előlapi, illetve 13 megapixeles hátlapi kamerát. A készüléken futó Lollipoppot a két gyártó a saját képére formálja, és olyan alkalmazások lesznek rajta preinstallálva, mint a Clean Master, a GP Battery Doctor, vagy a GP Security.

A Mobile World Congress-re nem csak ezzel a mobillal készül a tajvani vállalat, két másik modellt is felfednek a nyilvánosság előtt, ezek –  B50 és B502 – várhatóan középkategóriás készülékek lesznek.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid