Brutál olcsó lett a Xiaomi Redmi 5A

4

Olcsó néptelefonnal rukkolt elő a Xiaomi, ami tökéletes választás lehet azoknak, akik nem akarnak kimaradni az okostelefonos világból, de nem érzik szükségét, hogy a zsebükben atomerőmű legyen. A Xiaomi Redmi 5A átszámítva alig 91 dollárba kerül (~24.000 Ft), és ehhez képest egyáltalán nem egy rosszul felszerelt masina, ráadásul elég jól is nézi ki. 

A fent említett összegért cserébe kapunk egy 5 colos kijelzőt, amin 720p-s felbontás található, nem a legacélosabb, ez igaz, de ennyi pénzért teljesen rendben van. A megjelenítő mögött a négy maggal felvértezett processzort dolgoztató Qualcomm Snapdragon 425 lapkakészletre bukkanhatunk, amit 2 GB RAM, valamint egy 16 GB-os belső tároló egészít ki. Ha szükséges, a telefon hibrid SIM aljzatát használhatod tárhely bővítésre, de ez esetben le kell mondanod a másik hálózati kártya adta opciókról.

A Redmi 5A elsődleges kamerája 13 megapixeles, a rekeszérték f/2.2, ha pedig netán önfotózni szeretnénk, akkor adott az f/2.0 apertúrájú 5 megapixeles előlapi kamera. A telefonnal Full HD-ben lehetséges videókat készíteni, másodpercenként 30 képkockával.

Túl sok előrelépés nem történt az elődnek számító Redmi 4A-hoz képest, még a térbeli jellemzők is hasonlók, ellenben a mérnökök kicsit lefaragtak a telep kapacitásából, ami 3000 milliamperórás lett, azaz 100 milliamperórával kevesebb. Ezt mondjuk hirtelen mi sem értjük, miért alakult így. Ugyanakkor elég az árcédulára nézni, és azonnal jobb kedvre derülünk, hiszen ilyen ajánlattal elég nehéz versenyezni. Az előrendelés él, különféle kínai kereskedők már most is listázzák a készüléket.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid