Butított Snapdragon 898 processzorral jöhet a Huawei Mate 50 Pro

0

A Huaweinek elég komoly problémái vannak az amerikai tiltások miatt, ugyanakkor igyekeznek életben tartani a mobilos üzletágat, és jelenleg is egy új csúcsmodellen dolgoznak, ami a Huawei Mate 50 Pro lehet. Még nem tudni pontosan, hogy mikor érkezik a készülék, de a hírek szerint az S22 széria ellen indítják majd, és már folynak is a tesztek.

Az egyik ismert kínai szivárogtató szerint a Huawei már teszteli a következő zászlóshajót, ami egy üzleti fókuszú telefon lesz, ebből arra lehet következtetni, hogy a Mate 50 szériáról van szó, azon belül pedig valószínűleg a Pro modellről. A forrás szerint a gyártó a Qualcomm következő csúcslapkájával, a Snapdragon 898-cal kísérletezik, de mivel a tiltások miatt nem kaphatnak 5G-s technológiát, így a chipsetből egy 4G modemmel szerelt változatot tesztelnek.

Bár a Huaweinek megvannak a saját hardverei, a Kirin processzorok, de senkivel nem tudják ezeket legyártatni. Valódi, modern gyártási kapacitása egyedül a Samsungnak és a TSMC-nek van, de mivel ők felhasználnak amerikai technológiákat, így nem szolgálhatják ki a kínai vállalatot, ráadásul most egyébként is chiphiány van a piacon, minden kapacitás le van kötve jó előre. Ezek miatt a Huawei kénytelen ilyen kompromisszumos megoldásokkal beérni, és a jövőre vonatkozó kilátásaik sem annyira fényesek, hiszen egyelőre nem hallani arról, hogy feloldanák az amerikai szankciókat.

A Huawei Mate 50 mobilok egyébként eredetileg most ősszel debütáltak volna, de a P50 széria csúszása miatt valószínűleg halasztani kellett az újabb modelleket is. Voltak olyan pletykák, amelyek szerint októberben lesz a Mate 50 bemutató, de sokkal valószínűbb egy jövő év eleji megjelenés, és akkor versenybe szállhatnak például a Galaxy S22 mobilokkal, bár 5G és Google-szolgáltatások nélkül elég rosszak az esélyeik.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid