A CinemaWide kijelző lesz a Sony nagy 2019-es újítása

0

Idén komolyabb dizájnváltáson esnek majd át a Sony telefonjai, amelynek az egyik leglátványosabb része az új CinemaWide kijelző lesz.

A Sony nemrég levédette a “CinemaWide” jelzőt az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (EUIPO). A védjegy természetesen kijelzőkre vonatkozik, és nem mást takar, mint a már többször említett, extra széles, 21:9-es megjelenítőt, amit a Sony több 2019-es telefonja is megkap majd.

Ez a rendhagyó képarány jól jön majd a szélesvásznú mozifilmek megtekintésénél, illetve könnyebb lesz egy kézzel átfogni egy méretesebb kijelzőt. Persze hátránya is akad, hiszen a normál 16:9-es tartalmaknál a kijelző elég nagy része kihasználatlan marad, és nehezebb lesz elérni az ujjunkkal a képernyő felső részét. Mindenesetre egy érdekes, hosszúkás formát eredményez majd ez a képarány, ami minden bizonnyal sokak tetszését elnyeri majd.

A Sony Xperia XZ4 lesz az új zászlóshajó, ez egy 6,5 colos, QHD+ (3360 x 1440) felbontású CinemaWide megjelenítővel, Snapdragon 855 processzorral, 6 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel, 52 MP-es főszenzort használó tripla hátlapi kamerával és 4400 mAh-s akkumulátorral jöhet.

Az olcsóbb Sony Xperia XA3 szintén CinemaWide kijelzőt kap, 5,99 colos méretben, Full HD+ felbontással, és itt a Snapdragon 660 dolgozik majd a mobil belsejében. Az újdonságok bemutatója február végén, az MWC kiállításon várható.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid