Cosmos: Az internet nélkül használható webböngésző

3

Az egyesült államokbeli Play Store-ból már letölthető a Cosmos nevű browser bétája, amelynek használatához nem szükséges aktív internetkapcsolat. A nem mindennapi koncepcióra épülő böngésző ötlete négy közép-, illetve főiskolás diák agyából pattant ki egy harminchat órás programozási maraton közben.

Az alkalmazás működési elve a következő: amikor a felhasználó bepötyög egy honlapcímet a Cosmos címsorába, azt a böngésző SMS-ben továbbítja egy felhő alapú webszolgáltatásba, ahová betöltődik az adott honlap tartalma, majd azt lecsupaszítva, képek, szkriptek, CSS nélkül archiválja, és szöveges üzenetek formájában visszaküldi a készülékre. Az applikáció fogadja az üzeneteket, újra összeállítja a tartalmat, és megjeleníti a kért weboldalt. Mivel az egész kommunikáció SMS-en keresztül zajlik, nem szükséges hozzá semmilyen adatforgalom.

Cosmos Browser

A Cosmos fejlesztőgárdájának sikerült ígéretüknek megfelelően egy működőkepés alkalmazást leszállítaniuk a Play Store-ba, ám egyelőre figyelmeztetnek mindenkit, hogy hibák még előfordulhatnak használat közben.

Az app egyelőre csak az amerikai felhasználók számára érhető el a túlterheltség elkerülése miatt, de remélhetően a nemzetközi piacon is megjelenik majd a Cosmos, amelynek nagy hasznát vehetik azokon a területeken, ahol nincs megfelelően kiépítve a vezetéknélküli hálózat.

AndroidAuthority, borítókép

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid