Csak a jövő héten lesz a Vodafone nagy leállása, de már most sokan problémákat tapasztalnak

0

A Vodafone a UPC beolvasztásának utolsó lépéseként egységesíti az ügyviteli és a számlázó rendszert, ami egy jóval bonyolultabb folyamat, mint azt sokan gondolnák. Éppen ezért a jövő hétre egy hosszú, több napos leállást jelentettek be, ami alatt gyakorlatilag teljesen megszűnnek az ügyintézési lehetőségek. A felhasználói beszámolók szerint azonban már most sincs a szolgáltató a helyzet magaslatán.

Az egyik sokak által tapasztalt probléma, hogy a Vodafone webes felületén, illetve az alkalmazásban is rosszul van kiírva a feltöltőkártyás ügyfelek egyenlege. Egyeseknél nulla forintot ír a rendszer, míg másoknál negatív összeg, vagy szimplán csak a ténylegestől eltérő szám jelenik meg.

A szolgáltató a kellemetlenségekért cserébe 10 GB extra adatmennyiséget ad minden lakossági és vállalati ügyfelének, amelyet belföldi és romaing környezetben is fel lehet használni, és 30 napig lesz érvényes. Az ajándékot legkésőbb július 11-én éjfélig kapják meg a felhasználók.

A tervezett leállás egyébként július 11. és 16. között lesz, tehát jövő hét hétfőtől szombatig. Ez idő alatt gyakorlatilag semmilyen ügyet nem lehet majd intézni. Teljesen leáll a személyes és az online ügyintézés, az értékesítés, illetve bizonyos speciális szolgáltatások, mint a mobilvásárlás (autópálya matrica, parkolás, lottó, stb.). Nem lehet majd új tarifacsomagot kötni, csomagot váltani, készüléket vásárolni, extra mobiladatot vásárolni, feltöltőkártyás adategyeztetést elvégezni, illetve a számláinkat sem fogjuk tudni lekérni. A teljes listát és a további részleteket ebben a korábbi cikkünkben találod.

Szerencsére az alap szolgáltatások azért fognak működni, tehát a mobilhívások, az SMS-ek, a mobilinternet és az otthoni szolgáltatások (vezetékes TV, internet és telefon) elvileg nem érintettek, ezeket zökkenőmentesen lehet majd használni a leállás ideje alatt is.

Te tapasztaltál valami problémát a Vodafone-nál mostanában?

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid