Egy új táblagépet dobott piacra a HTC

0

A HTC legutóbb egy okostelefonnal örvendeztette meg rajongóit, a Desire 22 Pro elsősorban a virtuális valóságot és a kriptovalutákat helyezte fókuszba, ezeket leszámítva egy teljesen feledhető ajánlatnak tűnt. A mobilt követően most egy táblagéppel rukkoltak elő, ami szintén nem fogja megváltani a világot, de legalább jelzi, hogy a HTC nem csak a VR-headsetek világában jelent aktív tényezőt. A HTC A101 belépőszintű hardverrel és egy némileg vastagra sikeredett árcédulával tűnt fel a színen.

A HTC A101 10 hüvelykes IPS LCD képernyővel van felszerelve, a panelen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak. A kijelző mögött Unisoc T618 lapkakészlet végzi a számításokat, a csekély teljesítményű chipset mellé viszont 8 GB RAM-ot szerelt a tajvani gyártó, ami mindenképp dicséretes, ahogyan az is, hogy a 128 GB-os háttértár bővíthető micro SD kártyával. Túl sok érdekeset nem lehet elmondani a HTC A101 kapcsán, de például azért is jár egy piros pont, hogy a készüléket ellátták fülhallgató kimenettel.

Tablettel fotózni továbbra is idétlen dolog, de azért a HTC újdonságával is megtehetjük ezt, köszönhetően az előlapi 5, valamint a hátoldalra szerelt 13 megapixeles kamerának, amelyet egy 2 megapixeles plusz érzékelő egészít ki. A HTC tabletje Android 11 operációs rendszert futtat, ami nem éppen a legújabb. A készülék hardveres összetevői egy 7000 mAh-s telepből nyerik az energiát, az aksi töltése USB-C porton keresztül történik, legfeljebb 10 wattos sebességgel.

A HTC A101 tablet elsőként az orosz vásárlóközönség számára lesz elérhető, amelynek tagjai helyi pénzből átszámítva nagyjából 139 ezer Ft-os áron juthat a készülékhez. A táblagép később további piacokon is elérhető lesz, ami pedig a színeket illeti, szürke és ezüst festéssel lehet majd megvásárolni a tajvani gyártó készülékét.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid