Ezek a Samsung Galaxy A szériás mobilok kaptak most Android 12 frissítést

0

Néhány újabb Samsung készülék részesülhet az Android 12 és a One UI 4.1 áldásaiban, ezúttal a Galaxy A szériából. A Galaxy A21s, a Galaxy A02s és a Galaxy A03s tulajdonosok örülhetnek az új szoftver által biztosított funkcióknak, illetve a júniusi biztonsági javításnak, amely a frissítés részét képezi. A mobilok valószínűleg az utolsó Android verziót kapják, mivel az első kettő 2020-ban debütált Android 10 rendszerrel, a másik pedig tavaly a 11-essel, és bár 4 évig jogosultak a biztonsági javításokra, nem szerepelnek azon készülékek listáján, amelyek három rendszert is megkapnak. (Frissítés: a három említett modell után nem sokkal a Galaxy A22 5G is megkapta az Android 12-t.)

A Samsung Galaxy A21s készülékekre az A217FXXU8DVF6, a Galaxy A02s mobilokra az A025FXXU4CVF4, míg a Galaxy A03s modellekre az A037FXXU1BVFB buildszámmal érkezik az új rendszert és felhasználói felületet tartalmazó adatcsomag. Mindhárom szoftver előzetes terjesztésben van, ám a közeljövőben további régiókban is elérhetővé válhatnak. Miután telepítésre került az új rendszer, egyebek mellett sokat fognak javulni a gyári alkalmazások.

A Galériában például jobb és átláthatóbb lesz az albumok elrendezése, és a Történetek funkció is megújul. A korábban készített fényképek minőségét is fel tudjuk javítani, illetve ha nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, az összes szerkesztés visszacsinálható. Egy adatvédelmi funkciónak köszönhetően eltávolíthatók lesznek majd az idő- illetve a helyadatok is a fényképekről, mielőtt azokat publikálnánk valahol.

Egy másik adatvédelmi lehetőséget maga az Android 12 biztosít majd a felhasználók számára, ez jelezni fogja azt, ha a kamera és a mikrofon használatban van. Arra is lehetőség lesz, hogy ezeket rendszerszinten tiltsuk, így nem csak alkalmazásonként lehet majd őket kikapcsolni. Az egyik kereső-widget még arra is képes lesz, hogy elindítsa a böngészőt Privát módban, ami elviekben blokkolja a követést is.

A Samsung billentyűzet mostantól Grammarly integrációval is bír, kérdéses ebből, illetve az általa biztosított nyelvi javaslatokból mit tudnak majd hasznosítani a magyarul gépelő felhasználók. Megújul továbbá a Kép a Képben mód, az összes Samsung által fejlesztett widget, a Naptár alkalmazás és a Sötét Mód is egyebek mellett. Érdemes megjegyezni, hogy a Galaxy A21s és a Galaxy A02s megkapja a teljes One UI 4.1 rendszert, míg a Galaxy A03s tulajdonosok a némileg könnyített One UI 4.1 Core-hoz nyerhetnek majd hozzáférést.

  • Frissítés: nem sokkal az említett három mobil után a Galaxy A22 5G Android 12-es frissítése is megindult. A szoftver ugyanúgy tartalmazza a One UI 4.1-es felületet, valamint a júniusi biztonsági csomagot.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid