Csalás vádja miatt törölték a OnePlus 9 mobilokat a Geekbench adatbázisából

0

A Geekbench úgy döntött, hogy eltávolítja a OnePlus 9 és 9 Pro készülékeket az adatbázisából, mégpedig azért, mert a készülékek állítólag nem hozzák ugyanazt a teljesítményt minden alkalmazásnál, mint a szintetikus tesztek során. A mobilok által futtatott operációs rendszer elemzi az appokat, és ha az algoritmus úgy látja jónak, visszafogja a processzor teljesítményét, vélhetően az akkumulátor kímélése érdekében. A benchmark teszteknél azonban nem alkalmazzák ezt a takarékosságot, és ezt a Geekbench csalásnak tekinti.

Elsőként az AnandTech csapata bukkant arra az érdekes optimalizálási megoldásra, amely az Oxygen OS interfész részét képezi, és aminek köszönhetően a OnePlus 9 és a 9 Pro törlésre került a Geekbench adatbázisából. Ez nem a szokásos manipulálás, amikor a rendszer érzékeli a benchmark alkalmazásokat, és a futtatásukkor ráad egy kis extra kakaót. A OnePlus egy olyan megoldást használ a beszámolók szerint, ami bizonyos népszerű alkalmazásoknál “optimalizálja” a teljesítményt, így csökkentve a fogyasztást és a melegedést. Más appoknál viszont nem fogják vissza a hardvert, és a benchmark programok is ebbe a kategóriába tartoznak.

Akármi is van a háttérben, a Geekbench álláspontja szerint ez manipuláció, és a jövőben a gyártó többi készülékét is meg fogják vizsgálni, hogy vajon azok is ugyanígy viselkednek-e.

Nem konkrét manipulálásról van tehát szó, vagy legalábbis nem a megszokott értelemben, de a Geekbench problémásnak találja, hogy nem minden app kapja meg ugyanazt a nyert erőt, amit a szintetikus teszt mutat.

A OnePlus egyébként már reagált is, azt írják, hogy a fejlesztőcsapatuk úgy optimalizálta a készülékek működését, hogy azok a felhasználók igényeinek minél jobban megfeleljenek. Ebbe az is beletartozik, hogy sok népszerű app esetében, mint például a Chrome böngésző, úgy állítják be a processzor működését, hogy folyamatos élményt nyújtson optimális fogyasztás mellett.

Íme a teljes közlemény angolul:

Our top priority is always delivering a great user experience with our products, based in part on acting quickly on important user feedback. Following the launch of the OnePlus 9 and 9 Pro in March, some users told us about some areas where we could improve the devices’ battery life and heat management. As a result of this feedback, our R&D team has been working over the past few months to optimize the devices’ performance when using many of the most popular apps, including Chrome, by matching the app’s processor requirements with the most appropriate power. This has helped to provide a smooth experience while reducing power consumption. While this may impact the devices’ performance in some benchmarking apps, our focus as always is to do what we can to improve the performance of the device for our users.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid