Csekély előrelépés lesz a MediaTek Dimensity 8200

0
A MediaTek mostanában igencsak odatette magát a csúcskategóriás lapkakészletek mezőnyében, a Dimensity 9200 egy jól sikerült darab lett, amely egyszerre méltó a korábbi generációhoz és felel meg a prémium szegmens jelenlegi elvárásainak. A tajvani gyártó azért nem feledkezett meg a felső-középkategóriás vasak fejlesztéséről sem, ezek közül az egyik a Dimensity 8200, amelynek hivatalos bejelentése még mindig várat magára. Most az egyik megbízható szivárogtató leleplezett néhányat a jellemzők közül, az új információk alapján a lapkakészlet csupán minimális frissítést jelent majd a jelenlegi Dimensity 8100 chiphez képest.
Úgy tudjuk, hogy a MediaTek Dimensity 8200 fogja hajtani a hamarosan megjelenő iQOO 7 SE-t, illetve a Xiaomi is alkalmazni fogja néhány Redmi mobil belsejében. A lapkakészlet továbbra is ugyanazokkal a Cortex-A78 magokkal lesz felszerelve, szám szerint továbbra is néggyel, illetve szintén négy Cortex-A55 maggal, csupán más konfigurációban és némileg magasabb órajellel lesznek hasznosítva Az A78 magokat két klaszterre osztják majd, lesz egy A78 mag 3,1 GHz-es, illetve további három Cortex-A78 mag 3,0 GHz-es órajellel. A maradék négy energiahatékony Cortex-A55 mag továbbra is 2,0 GHz-es órajelen duruzsol majd.
Ehhez képest a Dimensity 8100 Cortex-A78 magjai 2,85 GHz-en zakatolnak, tehát emeltek némileg a frekvencián a MediaTek munkatársai, de azért forradalmi eltérésekről nem igazán lehet beszélni. A grafikus gyorsítást továbbra is egy Mali-G610 MC6 GPU modul végzi majd, amelyen semmilyen változtatást nem eszközölnek. A friss értesüléseket szolgáltató Digital Chat Station úgy tudja, hogy a MediaTek Dimensity 8200 AnTuTu pontszáma nagy valószínűséggel meghaladja a 900 ezres határt, tehát nem sokkal marad el az olyan 2022-es csúcshardverektől, mint a Snapdragon 8 Gen 1 és a 8+ Gen 1.
A bennfentes szerint azok az okostelefonok, amelyekben ez a bizonyos lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, nem lesznek drágábbak 280 dollárnál. Persze ez a kijelentés elsősorban a kínai piacra vonatkozik, amennyiben ezek a készülékek megjelennek a nemzetközi porondon, szinte biztos, hogy valamivel többe kerülnek majd, de még így is versenyképes ajánlatok lehetnek.
Forrás: GSMArena
Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid