Csendben módosította a Mate 9 terméklapját a Huawei (frissítve)

11

A Huawei korábban büszkén hirdette, hogy a Mate 9-et a legújabb, UFS 2.1-es belső térhellyel szerelték, ami sokkal gyorsabb az eMMC 5.1-nél, ám most valamiért ez eltűnt a hivatalos terméklapról. (A cikket frissítettük a Huawei nyilatkozatával.)

Nemrég robbant a hír, miszerint a Huawei többféle memóriával is ellátta a P10-et, és csak a szerencsén múlik, hogy ki milyen modellt kap. A legnagyobb eltérés az UFS 2.1 és az elavultabb eMMC 5.1 között tapasztalható, az előbbi jóval nagyobb írási és olvasási sebességre képes. Ezt persze nem igazán lehet felróni a vállalatnak, hiszen a P10 hivatalos specifikációi között nem szerepel, hogy milyen típusú belső térhellyel érkezik a mobil.

A tavalyi Mate 9-nél viszont – amiből már 5 millió darab fogyott – külön kiemelték, hogy UFS 2.1-es háttértárat használ. A P10-zel kapcsolatos panaszok után azonban ezt csendben eltávolították, azaz lehetséges, hogy ennél a modellnél is előfordulnak más memóriával szerelt variánsok.

Korábban:

Most:

Egyébként teljesen megszokott, hogy a vállalatok több beszállítót alkalmaznak, hogy biztosabb legyen az alkatrészellátás, és emiatt gyakran előfordulnak eltérések az azonos típusú készülékeken belül.

A Huawei vezérigazgatója egyébként azt írta a Weibo nevű kínai közösségi oldalra, hogy nem tudták beszerezni a kellő mennyiségű UFS háttértárat, ezért került egyes P10 modellekbe eMMC 5.1, de a különbség egyáltalán nem érezhető használat közben.

Azt pedig érdemes külön is kiemelni, hogy a Mate 9-ből eddig csak UFS 2.1-es és UFS 2.0-s verziók bukkantak fel, amelyek között nem számottevő a különbség.

Frissítés: A Huawei a következő állásfoglalást küldte a cikkünk megjelenése után:

“Tudomásunkra jutott a Huawei mobiltelefonjával kapcsolatosan nemrégiben kialakult vita. Annak érdekében, hogy elkerüljük a félreértéseket ideiglenesen leszedtük a vonatkozó leírást a termékoldalról, és belső vizsgálatot folytatunk. Az elmúlt pár napban megvizsgáltunk minden típusú Mate 9-et különböző szolgáltatók kínálatában és különböző országokban. Ez alapján megerősítjük, hogy minden Mate 9 támogatja az UFS 2.1-et. A különböző flashmemóriák összehasonlításának eredményét Mate 9-en és Mate 8-on elvégzett Huawei-es laboratóriumi tesztek adták. Ennek megfelelően osztjuk meg az eredményt, és frissítjük a weblapot.”

via GizmoChinaAndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid