Csillagos ötösre vizsgázott a Xiaomi Mi 11 kijelzője

0

Ha valaki esetleg nem tudná, a DisplayMate egy videódiagnosztikai oldal, ami többek között a különböző kijelzőket hivatott összehasonlítani, osztályozni, rangsorolni. A szakemberekből álló csapat elsősorban televíziókat vesz górcső alá, de azért a mobilos megjelenítőket is rendszeresen pontozzák. Nemrégiben a végére értek a közelmúltban debütált Xiaomi Mi 11 tesztelésének, amelynek kijelzője A+, vagyis csillagos ötös minősítést szerzett, ami a DisplayMate csapatától kapható legnagyobb elismerés.

A szakemberek szerint a kijelző szinte tökéletesen van kalibrálva, amikor sRGB vagy DCI-P3 üzemmódban fut, ilyenkor a színskála 100%-át képes megjeleníteni a Xiaomi Mi 11. Az Automata Színmód jócskán megnöveli a színtelítettséget és a kontrasztot, míg a ” Saturated” beállítást alkalmazva az sRGB skála 139, és a DCI-P3 skála 111 százaléka is megjeleníthető.

Fényerő tekintetében sem ad okot panaszra a Mi 11 OLED képernyője, ugyanis “High Brightness”, vagyis Magas Fényerő módban elérhető a 996 nit is, amikor a teljes kijelző fehér színben pompázik. Ha viszont csak a képernyő fele játszik fehér színben, úgy az 1221 nit is elérhető. Az sRGB, illetve a DCI-P3 üzemmódok esetében a maximális fényerő 505 nit. Az okostelefon képernyője kiváló olvashatósággal büszkélkedhet még erős környezeti fényben is, a rendkívül csekély visszaverődésének köszönhetően.

A színek akkor sem torzulnak, ha nem pont szemből nézzük a képernyőt, 30 fokos elforgatás mellett csak 29 százalékot csökken a panel fényereje, ami nagyon jónak mondható, ugyanis a DisplayMate szerint egy átlagos LCD panel esetében akár 50 százaléknál is nagyobb veszteséget lehet megfigyelni. Az sem utolsó, hogy a Xiaomi Mi 11 összesen 13 rekordot állított fel, vagy ütött meg a DisplayMate adatbázisában. Ha érdekelnek a részletek angolul, akkor kattints erre a linkre!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid