Csodát tesz az üzemidővel az Android 9.0 Pie frissítés

0

A Google múlt hónapban kiadta a legújabb Android rendszer, vagyis a 9.0 Pie végleges verzióját, ami az eddigi tapasztalatok alapján meglepően sokat javít a telefonok üzemidején.

A bejelentéskor ugyan elhangzott, hogy egy új, mesterséges intelligenciával működő metódus   került a 9.0-s Androidba, ami optimalizálja az akkumulátorhasználatot, ám ennek senki nem tulajdonított nagy jelentőséget, ugyanis a Google szinte minden új verziónál megemlíti a jobb üzemidőt, de a változás kevésbé szokott érezhető lenni. Most azonban úgy néz ki, hogy valóban sikerült érdemben javítani az energiatakarékosságon az Adaptive Battery nevű funkcióval.

A Reddit fórumon sok Pixel tulajdonos osztotta meg a tapasztalatait az új rendszerrel kapcsolatban, és a legtöbben drámaian javuló üzemidőről számoltak be. Ezt az AndroidCentral újságírója is megerősítette később. Azt írja, hogy a Pixel 2 mobiljának üzemideje megduplázódott a frissítés után, ami egész hihetetlenül hangzik. Állítólag másfél napról háromra nőtt a mobil használati ideje, mindez úgy, hogy kb. 7 órát szokott menni a kijelző ez idő alatt. Ha azt is számításba vesszük, hogy a mobil aksija mindössze 2700 mAh-s, akkor valóban kijelenthető, hogy szinte csodát tesz az új Android.

A rossz hír, hogy egyelőre leginkább csak a Google Pixel mobilokra érhető el az Android Pie, de ha más készülékek esetében is ilyen javulás lesz az üzemidő terén, akkor bizony megéri várni a frissítést.

Forrás: AndroidCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid