Csúnyán leszerepelt a Sony tavalyi csúcsmobiljának kamerája

0

Az Xperia 1-et ugyan bemutatták február végén, de még nem kapható, így egyelőre még a tavaly augusztusban debütált XZ3 nevezhető a Sony aktuális csúcsmobiljának. A készüléket most letesztelték a DxOMark szakemberei, és lesújtó lett a végeredmény.

DxOMark kifejezetten kamerák tesztelésére szakosodott, és nemrég megkaparintották a Sony Xperia XZ3-at, hogy megnézzék, hogyan teljesít fotózás és videózás terén. A készülék végül 79 pontot kapott, amivel minden várakozást alulmúlt, még a 2017-es Xperia XZ Premium 83 pontos szintjét sem sikerült hozni. A komolyabb készülékek már 100 pont fölött teljesítenek, jelenleg a P20 Pro, a Mate 20 Pro és a Galaxy S10+ vezeti a listát holtversenyben 109 ponttal, utánuk jön a Xiaomi Mi 9 és az iPhone XS Max (107 és 105 ponttal).

Hogy hogyan sikerül ennyire rossz kamerát szerelni az XZ3-ba, az rejtély, bár a Sony nemrég adott egy magyarázatot arra, hogy miért teljesítettek eddig alul a telefonjaik kamerái. A DxOMark tesztje szerint a készülék többek között az alacsony dinamikatartomány, a gyenge éjszakai fotók, a zajosodás és a gyári portrémód hiánya miatt kapott alacsony pontszámot.

Így tehát minden reményünk az új csúcsmobilban, az Xperia 1-ben van, bízunk benne, hogy ez végre versenyképes lesz az aktuális élvonallal kamerák terén is.

Forrás: DXOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid