Cubot P20 – jól felszerelt Huawei P20 hasonmás 40 ezer forint alatt

0

A Huawei idei csúcstelefonjait felesleges dicsérni, hiszen aki olvas minket és/vagy más telekommunikációs termékekkel kapcsolatos oldalakat, netán maga is használja a kínai gyártó termékeit, tudja pontosan mennyire jók. A vállalat hazájában a másolás egyáltalán nem vétek, sőt, a legtöbb esetben a tisztelet jele, és ha ez a kupírozás klassz árral és korrekt felszereétséggel párosul, onnantól kezdve a mi figyelmünket is felkeltheti. A Cubot P20 egy rendkívül olcsó, ám egész pofás okostelefon, ami akár a Huawei formaterve iránt rajongók számára is alkalmas vétel lehet, a lenti leírásból pedig megtudhatják miért.

A külalakot felesleges tovább ragozni, hiszen szemlátomást hajaz a Huawei idei csúcstelefonjára, ám ezúttal ezt mi inkább erényként fogjuk fel, már csak azért is, mert a Cubot masinája közel sem kerül annyiba, mint a Huawei-é. Egy alig negyvenezer forintos mobilba például sikerült egy felsőkategóriás kijelzőt belepakolni Full HD+ felbontással, 19:9 képaránnyal, IPS technológiával. A 6.18 colos megjelenítőn természetesen ott a notch, amit lehet szeretni vagy sem, mindenesetre a vékony keretek a kijelző mentén még a szőrösebb szívűeket is képesek kárpótolni.

A mindennapi használathoz elég lehet a készülékben dolgozó MediaTek MT6750T chipset. A lapkának nyolcmagos, 1.5 GHz-es processzora van, amihez még sikerült kigazdálkodni 4 GB RAM-ot, valamint egy 64 GB-os belső tárhelyet is. Utóbbi bármikor bővíthető, ha a szükség úgy hozza. Éles kijelző, az árhoz képest korrekt hardver, már csak valami használható kamerakészlet kellene, hogy igazán érdekes legyen a készülék, de szerencsére a Cubot P20-nak ebben a műsorszámban is van mit mutatnia.

A hátlapon egy 20, valamint egy 2 megapixeles érzékelőket tartalmazó kamerarendszer található, a konstrukció támogatja a bokeh algoritmust, így akár egészen művészi fotókat is készíthetünk, ha ügyesek vagyunk.

Az előlapon 13 megapixeles kamera csücsül, fejlesztett színrögzítési, és élesebb képrögzítési képességekkel, ami a gyártó szerint még tökéletesebbé teszi az önfotókat. Már csak egy masszív akkumulátor kellene, hogy a telefon bírja a kiképzést…

Az alig 8.5 mm-es vastagságú házba sikerült az ázsiai mérnököknek bepréselnie egy 4000 milliamperórás telepet, ami a Cubot állítása szerint 30 órás telefonbeszélgetésre, vagy 243 órányi készenlétre elegendő. Ennyi pénzért ez több, mint ígéretes. Ráadásul a szoftver is elég friss, hiszen Android 8.0 Oreo rendszerrel érkezik a mobil.

Lássuk még milyen extrákkal igyekszik elcsábítani minket a Cubot P20! A készülék támogatja két SIM kártya egyidejű behelyezését, ráadásul boldogul a nálunk használatos 4G hálózatokkal is. A mobilból nem maradt ki az FM rádió, a 3.5 mm-es jack aljzat, és a biometrikus azonosítás lehetősége sem.

A hátlapon helyet foglaló ujjlenyomat-olvasó a gyártó állítása szerint 0.1 másodperc alatt képes feloldani a megjelenítőt, amennyiben a tulajdonos az, aki hozzáér. A mobil gyárilag ismeri a magyar nyelvet, szóval nem szükséges mindenféle mókolás a kényelmes használatért, és mivel nincs telepítve semmilyen bloatware, olyan programokkal pakoljuk tele a gépet amilyennel csak akarjuk.

A készülék kiváló opció lehet másodlagos telefonnak, de a legtöbb felhasználó elsődleges készüléknek is használhatja, hiszen arra, amire az átlagembernek kell egy okostelefon, tökéletes. Mivel a hardvere elegendő akár játékok futtatásához is, így a fiatalabb rétegnek is remek eszköz lehet, vagy ideális ajándék a gyereknek.

A GearBest áruházában most akciós készülék anyagilag sem fog minket hazavágni, hiszen egy remek promóció keretein belül 129.99 dolláros áron már vihető is, ami forintosítva kb. 36 ezret jelent. A mobil kérhető kétféle fekete árnyalatban, de megvásárolható kék színben is. További részletekért és megrendelésért kattintsatok az alábbi linkek valamelyikére:

Tipp: válasszd a vámmentes Priority Line (EU Priority Line) szállítást!

 

Forrás: GearBest

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid