Debütált a Xiaomi Watch S1 okosóra és a Xiaomi True Wireless Earphones 3 fülhallgató

0

A Xiaomi a 12-es szériába tartozó zászlóshajó mobilok és a MIUI 13 interfész mellett egy okosórát és egy vezeték nélküli fülhallgatót is villantott legutóbbi bemutatóján. Az újdonságok a Xiaomi Watch S1, illetve a Xiaomi True Wireless Earphones 3 neveket viselik.

Xiaomi Watch S1 okosóra

A Watch S1 a cég legújabb prémium terméke az okosóra kategóriában, ezt a külsőn és az anyaghasználaton is érezni, hiszen egy rozsdamentes középkeret, illetve zafírüveg által oltalmazott megjelenítő jellemzi. Ha már képernyő: ez egy egészen nagy méretű, kör alakú panel 1,47 colos képátlóval és 466 x 466 pixeles felbontással, ami 326 ppi-s pixelsűrűséget jelent, és mondanunk sem kell, egy AMOLED kijelző ez, kiváló betekintési szögekkel és színekkel. Az új okosóra 117 különböző sport üzemmódot támogat, ezek között találni 19 professzionálisat is. Ráadásul a Xiaomi újdonsága képes automatikusan felismerni az olyan mozgástípusokat, mint a kültéri futás vagy a gyaloglás. A készülék rendelkezik a megszokott érzékelőkkel, tehát méri a pulzusszámot, a vér oxigénszintjét, de van gyorsulásérzékelő, valamint giroszkóp is van benne.

A Watch S1 támogatja a harmadik féltől származó applikációkat is, illetve rendelkezik egy beépített alkalmazásbolttal, így a már meglévő kínálatot további appokkal lehet majd bővíteni. A Xiaomi Watch S1 energiaellátását egy 470 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a kínai gyártó szerint képes akár 12 napig is működésben tartani a kiegészítőt normál felhasználás mellett. Az órát egyébként vezeték nélküli töltőkkel is tudjuk táplálni.

A készülék további említésre méltó jellemzői közé tartozik a GPS támogatás, az NFC technológia megléte, a Bluetooth 5.2 modul, a beépített mikrofon, valamint a külső borítás 5ATM minősítésnek megfelelő ellenállóképessége a vízzel szemben. A Xiaomi Watch S1 okosóra már cirka 165 dollárért (~53.900 Ft) beszerezhető Kínában, amennyiben beérjük a gumipántos modellel, bőrszíjjal pedig mindössze 10 dollárral kerül többe a készülék, természetesen a helyi pénzből átszámítva.

Xiaomi True Wireless Earphones 3

A Xiaomi True Wireless Earphones 3 a legújabb modell, amivel a kínai gyártó a vezeték nélküli fülhallgatók szegmensén belül hódítani próbál. A füles aktív zajszűrés funkcióval is rendelkezik, amely képes akár 40 decibellel is csökkenteni a környezeti zajokat. Mindegyik fülhallgatót három apró mikrofonnal látták el, amelyek összehangoltan működnek, érzékelik a zavaró zajokat, majd ennek megfelelően beállítják a zajcsökkentés intenzitását. Ami pedig a hangkibocsátást illeti, ultradinamikus kettős meghajtók találhatóak a fülhallgatók belsejében, ami a gyártó szerint erőteljes basszust és részletes hangszínt eredményez a magasabb tartományokban.

A Xiaomi True Wireless Earphones 3 kényelmes viseletnek tűnik, nem csupán a formája, de a tömege miatt is, ugyanis a fülesek mindössze 4,6 grammot nyomnak. A fülhallgatót IP55 minősítésnek megfelelő védelemmel látták el a porral és a vízzel szemben. Az újdonság képes akár 7 órán keresztül is működni egyetlen feltöltéssel, bekapcsolt zajszűrés funkció mellett, amennyiben pedig igénybe vesszük a tárolás mellett töltésre is használható dobozkát, ez az üzemidő akár 32 órára is megnövelhető.

A tárolódoboz akkumulátora USB-C csatlakozón keresztül, illetve vezeték nélküli töltőkkel is tölthető. A Xiaomi True Wireless Earphones 3 fülhallgató kínai jüanból átszámítva nagyjából 70 dollárba (~22.900 Ft) kerül, és akárcsak az okosóra, jelenleg csupán Kínba határain belül kapható. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó, de nem lennénk cseppet sem meglepve, ha idővel a globális vizekre is kieveznének az újdonságok.

Forrás: XDA Developers

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid