Középre helyezett, kapszula alakú kivágással érkezik a Xiaomi Civi 2

0

A Xiaomi a minap jelentette be, hogy szeptember 27-én fogják bemutatni a Civi 2 készüléket, a beharangozó mellett megmutatták az okostelefon hátoldalát is. Most újabb részletek érkeztek a készülék kapcsán, amely kettős előlapi kamerával érkezik, a modulok pedig egy némileg ismerős, kapszula alakú kivágásban lesznek a megjelenítő felső részén.

A kijelző felső részén, középre igazítva, egy kapszula alakú kivágásra lehetünk figyelmesek, amelynek belsejében két képrögzítő egység foglal helyet. Az egyik egy 32 megapixeles széles látószögű, a másik pedig egy szintén 32 megapixeles, ultraszéles látószögű kamera lesz.

Ha a kinézet az iPhone 14 Pro és Pro Max modellekre emlékeztet, akkor valószínűleg nem vagy egyedül. Az almás mobilok esetében ez a rész teljesen interaktív a dinamikus szigetnek nevezett megoldásnak köszönhetően, hogy aztán a Xiaomi is tervez-e valami hasonlót, azt egyelőre nem tudni.

Mielőtt bárki forradalmi innovációt emlegetne, érdemes megjegyezni, hogy nem ez lesz az első Android operációs rendszert futtató okostelefon, amely ilyen alakú kamerakivágással rendelkezik, láttunk már ilyet többek között a Huawei, a Samsung és a Realme jóvoltából is.

A gyártó még azt is elárulta, hogy a Xiaomi Civi 2 elsődleges kamerája egy 50 megapixeles Sony IMX766 szenzorral lesz felszerelve, ugyanez a modul van a Xiaomi 12 hátoldalán is, viszont a Civi 2 esetében a rekeszérték f/1,8 lesz f/1,9 helyett.

A vállalat szerint a Civi 2 elsődleges kamerája 101,8 százalékkal több fényt képes beengedni, mint a korábbi generáció esetében alkalmazott fő képrögzítő, a fényképek készítésének sebessége pedig 144 százalékkal nőtt. Éjszakai fotók esetében ugyanez a sebességnövekedés 246 százalékos, már amennyiben hihetünk a gyártónak. Említettek egy bizonyos “Bionic Eyes Atmospheric Portrait” funkciót is, de hogy ez egészen pontosan mit takar, az rejtély.

A Xiaomi által közzétett képek egyikének köszönhetően az is kiderül, hogy a Civ 2 Dolby Atmos támogatással érkezik, a fentebb említett előlapi modulok körül pedig még apró vakuk is lesznek a felső kereten, ami extra megvilágítást biztosít majd önarcképek készítésekor.

Erről már a gyártó nem beszélt, de a pletykák szerint az okostelefon belsejében Snapdragon 7 Gen 1 lapkakészlet végzi majd a számításokat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid