Durván leszerepelt a ZTE kijelző mögé szerelt kamerája a DxOMark tesztjén

0

A legtöbben a szakmából komoly bravúrnak tekintették a ZTE kijelző mögé szerelt láthatatlan kameráját, amely az Axon 20 5G-vel debütált, és ami az első szöget jelentette a különböző szenzorszigetes és kameralyukas előlapi konstrukciók koporsójába. A jövő nyilván ebben a technológiában van, de az első fecskék még korántsem hozzák el a megváltást. A DxOMark értékelése szerint az Axon 20 5G esetében alkalmazott képrögzítő egység finoman szólva is még nagyon messze van attól, hogy kiforrottnak lehetne nevezni.

A DxOMark szakemberekből álló zsűrijével szemben mi ne legyünk annyira szigorúak, valahol mindent el kell kezdeni, és minden kezdet nehéz. A különböző telefonok és egyéb eszközök kamerás tulajdonságait vizsgáló csapat úgy ítélte meg, hogy a ZTE Axon 20 5G előlapi kamerája olyan képminőséget produkál, amely mindössze 26 pontra elegendő az értékelési rendszerükben, így a világ első kijelző mögé szerelt kamerája megkaphatta a második legalacsonyabb pontszámot a DxOMark adatbázisában. (Ennél csak az Intex Aqua Selfie szerepelt rosszabbul, ami egy az indiai piacra szánt belépőszintű telefon.)

A 32 megapixeles felbontással rendelkező, f/2.0 rekeszértékű konstrukció mindössze a stabil expozícióval és fókusszal büszkélkedhetett, minden másban csalódást okozott. A DxOMark szakértői többek között panaszkodtak a rettenetes színvisszaadásra, a részletek hiányára és a rendkívül magas zajszintre, illetve jelentős színeltolódásokat tapasztaltak a fényképezett alanyok és a hátterek esetében egyaránt.

A megjelenítő mögötti villanó szintén elég pocsék besorolást kapott, és a modul videós teljesítményét sem igazán méltatták. Mozgóképek rögzítésekor problémás volt a stabilizáció, illetve komoly mértékben volt tapasztalható a szellemképesedés és a rossz színvisszaadás.

Nem csupán a ZTE fejleszt kijelző mögé szerelhető képrögzítő egységet, ám még egyik másik gyártó sem rukkolt elő élesben a saját megoldásával, ezek az értékelések és pontszámok pedig ezen cégek (pl. Samsung vagy Xiaomi) megfontoltságát igazolják. A technológiát persze a ZTE esetében sem szabad temetni, a következő próbálkozások valószínűleg sokkal jobban sikerülnek majd. Ha valakit esetleg érdekel a részletes teszt, erre a linkre kattintva elolvashatja!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid