Menő rendereken a Samsung feltekerhető kijelzős mobilja

0

A szokásostól eltérő kijelzők műfajában tagadhatatlanul a Samsung az egyik, ha nem a legmeghatározóbb szereplő, ám a legelső feltekerhető kijelzős okostelefont mégis az Oppo tárta a nagyközönség elé egy tavalyi konferencián. Habár a készülék azóta sem került tömeggyártásba, maga a koncepció továbbra is izgatja mind a szakmát, mind a rajongókat. És akkor jöhet a kérdés: hol van a Samsung feltekerhető kijelzős mobilja? Elvégre egy ilyen készülékkel nekik már rég elő kellett volna rukkolni. Nos, a LetsGoDigital jóvoltából napvilágra került szabadalmak, illetve az azok alapján készített renderek szerint a dél-koreai gyártó fejlesztőit is foglalkoztatja a koncepció.

A minap a LetsGoDigital csapata közzétett néhány renderelt képet, amelyeket a Samsung által benyújtott okostelefon szabadalmak alapján készítettek.

A közzétett képek alapján láthatjuk, hogy a Samsung lehetséges feltekerhető kijelzős készüléke ugyanazt a “push-pull” mechanikát használja, amire az Oppo és az LG azonos koncepciójú okostelefonja épül. Mindegyik eszköz a flexibilis kijelző tulajdonságait igyekszik kihasználni, amelyet a mobil egyik végén fel lehet tekerni, illetve ki lehet húzni, amikor nagyobb megjelenítő felületre van szükség.

Amiben a Samsung fejlesztése eltér, az az, hogy a kijelzőbe van szerelve az előlapi kamera, mégpedig azon a részen, amelyik nem tekeredik fel összezárt állapotban sem.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a koncepciók még nem jelentik azt, hogy a Samsung egy pontosan ilyen készüléket piacra is fog dobni, de az biztos, hogy dolgoznak feltekerhető kijelzős mobilon (vagy inkább mobilokon), és jó eséllyel idén látni is fogunk ebből valamit, ha más nem, legalább prototípus formában.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid