E-papír óra jön a Sony-tól!

0

A hagyományosnak tekinthető kijelzők mellett egyre nagyobb teret nyer az e-papír technológia, ami már nem csak e-book olvasókban található meg, hanem sok más kütyüben is előfordulhat. Ezen kijelzők nagy előnye, hogy nem rontják a szemet, napfényben is tökéletesen látszanak, a fogyasztásuk pedig minimális.

Nemrég egy különleges óra koncepciója tűnt fel, aminek az a lényege, hogy nem csak a számlap, hanem a szíj is e-papír kijelzőként működik, ami igazán különleges kinézetet ad a készüléknek.

fes_watch_animation

A FES Watch-ra össze is jött a pénz, közösségi finanszírozás révén több, mint 17.000 dollár gyűlt össze, így meg fog valósulni a projekt. És ezek után jött a meglepetés, hiszen kiderült, hogy az egész mögött a Sony áll, akik csak azért nem fedték fel magukat korábban, hogy ez a tény ne befolyásolja az óra fogadtatását.

Na de mit is tud ez a készülék? Egyrészt a külső szinte teljes mértékben változtatható, hiszen az e-papír kijelzőnek köszönhetően akár még a szíj is különböző mintázatokat vehet fel. És mindez akár a mozdulataink révén is történhet, hiszen jelen vannak az ehhez szükséges érzékelők. Másik nagy előnye az órának, hogy akár 60 napig is üzemel egy töltéssel, ami azért elég szép teljesítmény.

Később akár okos funkciók (mobilokkal való kommunikáció, értesítések kijelzése) is lehetségessé válhatnak a készülékben, de egyelőre nem az a cél, hogy egy nagy tudású tech kütyüt hozzanak létre, inkább egy egyszerű, mindennapi eszköznek szánják az órát.

A FES Watch első példányait jövő májusban kezdik kiszállítani azoknak, akik előrendelték a készüléket, de azt még nem tudjuk, hogy mikor kerül ténylegesen a kereskedelmi forgalomba.

Techcrunch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid