Egészen szürreális hajlítható kijelzős dizájnt védetett le a Samsung

0

Szabadalmak feltűnnek, aztán sokszor el is tűnnek, mert a legtöbből nem lesz semmi. El sem tudjuk dönteni, hogy a megvalósulásáért vagy a fiókba süllyedéséért szurkoljunk annak a Samsung koncepciónak, ami a minap tűnt fel a világhálón. Lényegében egy hajlítható kijelzős okostelefonról van szó, ami egy L-alakú kialakításban pompázik, amikor ki van nyitva. Az eredeti terveket a LetsGoDigital és a Concept Creator varázsolta gyönyörű renderekké, lássuk ezeket!

Az okostelefon egy oldalirányú, hajlítható képernyővel rendelkezik, ami zárt állapotban a telefon hátlapján foglal helyet. Akár azt is lehetene mondani, hogy ez lényegében az LG Wing aszimmetrikus rokona, hasonló felhasználási lehetőségekkel, mint a másik koreai gyártó jobb sorsa érdemes dupla kijelzős mobilja. A plusz felület tökéletesen alkalmas arra, hogy fullban toljuk a multitaszkingot, mondjuk videózás közben lehetne chatelni, vagy játék közben ránézni a közösségi média oldalakra. Ezek az extra opciók minden esetben jól működnének, lehetne a Samsung koncepcióját állított, vagy akár fektetett nézetben is használni, a plusz kijelző így balra vagy felfelé nyílna, attól függően, hogyan tartjuk a készüléket.

A megjelenítő akkor is hasznos volna, amikor éppen a hátlapon van, mivel így az elsődleges kamerákkal is lehetne szelfiket készíteni. Amúgy a szabadalomban egy tripla kamerás apparátus látható egy LED villanó társaságában.

Akadnak további részletek is a WIPO, vagyis a nemzetközi szellemi szabadalmakkal foglalkozó iroda részére benyújtott Samsung koncepcióban. Például a telefon kettős akkumulátorral rendelkezne, az összecsukható képernyő pedig ultravékony üveggel, vagyis UTG bevonattal lenne borítva, csakúgy, mint a Galaxy Z Fold 3 vagy a Galaxy Z Flip 3.

Nem volna minden kihívástól mentes az elképzelés megvalósítása, hiszen a telefon testébe kellene szerelni egy összecsukható zsanért, amire a megjelenítő ráhajlik. Ilyen megoldást még nem láttunk a Samsungtól, és ennek lenne azért térbeli kiterjedése is, ami helyet követelne a telefon házában, mondjuk ez megmagyarázza a kettős akkumulátor alkalmazását.

Elméleti szinten igencsak érdekes ez a koncepció, bár a gyakorlati megvalósításban sok a kérdőjel. Az biztos, hogy sok mindenre lehetne használni egy ilyen okostelefont, erre az LG Wing az ékes példa. Másfelől hiába lenne jó ez az ötlet, egyáltalán nem biztos, hogy fogunk vele találkozni a jövőben, egy kézzelfogható, megvásárolható készülék képében. Nagyon sok ennél forradalmibbnak és sikeresebbnek látszó koncepció tűnt már el a tervezőmérnökök fiókja mélyén. Te tudnád mire használni a Samsung L-alakú hajlítható mobilját?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid