Egy dolog miatt nem adja fel mobilos részlegét a Sony

0

Nemrégiben a Sony bejelentette, hogy leépítéseket fog eszközölni mobilos részlegében, hátha ezáltal képes lesz azt újra nyereségessé tenni. Gondolhatnánk, ennyi veszteséges, avagy kevésbé kielégítő év után akár abba is hagyhatnák, azonban a japán vállalat foggal-körömmel ragaszkodik a telefonos divízióhoz. Most kiderült ennek a valódi oka is.

Előrebocsátjuk, hogy mi magunk is nagyon szeretjük a Sony Xperia telefonokat, így nagy bánattal vennénk tudomásul, ha a cég feladná a telekommunikációs részlegét. Pedig igazából lenne oka arra, hogy feladja, mivel tavaly 13.5 millió Xperia mobilt sikerült eladni, és ez kb. félmillióval volt kevesebb az általuk elvártnál. Ezek a legrosszabb számok a Sony Mobile történetében, soha ennyire rosszul nem ment a telefonos részlegük szekere, és egyelőre nem nagyon látszik a jobb irányba haladás.

A Sony az idei év folyamán 10 millió eladott Xperia telefonra számít, vagyis közel négymillióval kevesebbre, mint tavaly. A HTC és a Sony akár kardpárbajt is vívhatna azért, melyikük húzza le hamarabb a rolót, ám az előbbit többek között a Google segíti a talpon maradásban, utóbbinak pedig megvannak a maga saját motivációi. A Sony módfelett érdekelt az 5G technológiák fejlesztésében, és mivel azok tervezése, megvalósítása házon belül történik, a vállalat szinte minden részlege profitálni fog az elért eredményekből, ráadásul csökkenő előállítási költségek mellett. A Sony vezető pénzügyi szakértője egy nyilatkozatban ecsetelte is, mennyire fontos számukra az 5G technológia, és hogy az okostelefonos iparág miként segíthet ennek a fejlesztésében.

A hordozható eszközök folyamatos és szélvész gyors kapcsolata egymással és a felhővel olyan potenciált biztosít az 5G technológia számára, amelyet a Sony mindenképpen hasznosítani akar a jövőben.

Az Xperia üzletág leépítése nyilvánvalóan egy dolgot fog jelenteni elsősorban: sokkal kevesebb piacra dobott modellt. A vállalat alsó, valamint középkategóriás mobiljainak – vagy legalábbis nagy részüknek – búcsút mondhatunk, hiszen ha a cég az 5G bűvkörében tervezi eltölteni a jövőt, főként felsőkategóriás okostelefonokat lesz érdemes alkotniuk, mivel azok tudják majd a legjobban kihasználni az új hálózat adta lehetőségeket.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid