Egy extra gombot kap az LG G7 ThinQ

0

Az LG G7 ThinQ május 2-án fog hivatalosan debütálni, és persze sok más csúcsmodellel egyetemben ez a készülék is tárgya volt rengeteg kiszivárgott értesülésnek és különféle pletykáknak. Az egyik ezek közül az volt, hogy a telefonnak saját dedikált virtuális asszisztense, illetve egy azt aktiváló gombja lesz. Sokan nem örülnének, ha a gyártó rájuk erőltetné a saját megoldását, de lehetséges, hogy erről nem is lesz szó.

Egy friss, a minap nyilvánosságra került jelentés szerint a készüléknek lesz egy dedikált gombja, de nem holmi saját fejlesztésű virtuális asszisztens aktiválására, hanem a Google Asszisztens előhívásához. Mivel az Android világa sok esetben nagyon távol áll az egységességtől, ez egy nagyon derék lépés lehet a gyártó részéről, már ha tényleg megvalósul.

Az asszisztensnek szánt billentyű a készülék bal oldalán lesz, mint a Samsung mobilok esetében a Bixby gomb. Azonban akárcsak a nagyobb dél-koreai gyártó okostelefonjainak esetében, itt sem lesz személyre szabható, hogy mire használhatjuk.

Állítólag az LG le fog mondani a már lassan hagyományosnak mondható hátlapra szerelt bekapcsológomb és ujjlenyomat-olvasó kombinációról, így ez a gomb a telefon jobb oldalára fog most kerülni. A biometrikus érzékelő azonban megmarad a hátlapon. 

Bár a gomb a Google Asszisztens aktiválására lesz elsődlegesen használható, az LG számos mesterséges intelligenciával kapcsolatos opcióval fogja felvértezni a keresőóriás virtuális segédjének lehetőségeit. A korábban kiszivárgott adatok szerint a G7 ThinQ képernyője 6.1 hüvelykes lesz, a felső részén az Android táborban annyira nem túl népszerű szenzorszigettel, 19:9 képaránnyal. A telefon belsejében egy Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet fog dolgozni 4 vagy 6 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely társaságában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid