Egy laptopot is kivált a Dell Venue 10 7000 táblagépe

0

A Dell még januárban indított útjára egy nyolc hüvelykes tabletet, ami a Venue 8 7000 nevet, valamint a világ legvékonyabb táblagépe címet kapta. Most megérkezett a készülék nagyobb kijelzővel szerelt variánsa, a Venue 10 7000, ami elsősorban üzleti felhasználásra készült. 

Bizonyos szempontokból a Venue 10 7000 a Sony Xperia Z4 Tablet kihívója is lehet, hiszen az is egy produktivitásra kiélezett masina, pláne ha beszerezzük hozzá az opcionálisan választható billentyűzetet. A Dell tabletjéhez is kapható egy hasonló megoldás, de ennyire ne szaladjunk előre, lássuk mit is tud az újdonság.

Dell-Venue-10-7000 (1)

A táblagép külsőre bizony nagyon a Lenovo Yoga szériás modelljeire hajaz, ez elsősorban a készülék alján található hengeres kitüremkedésnek köszönhető. Akárcsak a Lenovo gépeinél, itt is az akkumulátort rejti ez a rész, ami lehetővé teszi, hogy a többi helyen egészen vékony legyen a tablet háza, konkrétan 6.2 mm. A telep mérete egyébként 7000 mAh-s, erre utal a készülék neve is. A hengeres kidudorodás nem csak az akkumulátort és a hangszórókat tartalmazza, hanem itt csatlakozik a készülékhez a billentyűzetes dokkoló is, amelynek segítségével laptopot varázsolhatunk a táblagépből.

Dell-Venue-10-7000-with-keyboard-dock

Lévén, hogy szinte minden tablet gyakorlatilag egy nagy kijelző, érdemes pár szót ejteni a megjelenítőről is. A Dell egy 10.5 hüvelykes 2560×1600 felbontású AMOLED panelt szerelt újdonságába, szóval a képélességet semmiképp nem érheti panasz. A rengeteg képpontot egy Intel Atom Z3580 chipset mozgatja, 2 GB RAM társaságában. A belső tárhely 16 vagy 32 GB lesz kiszereléstől függően, amit tovább növelhetünk egy microSD kártya segítségével. A gépezet fedélzetén már gyárilag Android 5.0 fog futni, szemlátomást minden különösebb módosítás nélkül, aminek persze megvannak a maga előnyei.

A készülék 499 dolláros áron kerül forgalomba, és további 130 dollárt kell leszurkolnunk, ha szeretnénk a billentyűzetes dokkolót is. Az értékesítés májusban indul, és első körben a kínai, amerikai, valamint a kanadai piacokon válik elérhetővé a Dell Venue 10 7000.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid