Egy rakás új funkciót kapott a Facebook Messenger

0

A Meta által menedzselt Facebook Messenger üzenetküldő alkalmazás egy rakás új funkcióval frissült. Egyebek mellett mostantól HD minőségű képek küldésére is lehetőségünk lesz, de nagyobb méretű fájlokat is továbbíthatunk, ráadásul az összes elterjedtebb formátummal megtehetjük majd ezt. A chat applikáció csupa olyan újdonsággal bővül, amelyek kapcsán nem is értjük, hogy eddig miért nem voltak ott az eszköztárban, de ahogy mondják – jobb későn, mint soha.

  • Megjegyzés: a Facebook elvileg már élesítette az új funkciókat, de beletelhet egy kis időbe, mire mindenkinél megjelennek.

A HD fotók továbbításának lehetősége nemrég jelent meg a Whatsapp alkalmazásban, és most már a Messengerben is módunk lesz erre. Az ilyen képeknél a jobb felső sarokban egy HD felirat lesz látható, így lehetünk biztosak abban, hogy jobb minőségű fotóval van dolgunk. A Messenger mindig durván lebutította a küldött (fény)képek minőségét, így egy igencsak üdvözölt újításról van szó.

Hamarosan arra is lehetőségünk lesz, hogy a barátainkkal és/vagy családtagjainkkal közös albumokat hozzunk létre, ide fényképeket és videókat is csatolhatunk majd. Egy ilyen album létrehozásához nem kell mást tenni, mint egy csoportos csevegésben kiválasztani több fényképet, majd rábökni az Album Létrehozása opcióra, vagy nyomjuk meg hosszan a fényképet a csevegésben, és itt koppintsunk ugyanerre a lehetőségre. Ha fényképeket és videókat szeretnénk hozzáadni egy már meglévő albumhoz, a Hozzáadás opciót kell kiválasztani. Ha úgy óhajtjuk, ezeket az albumokat bármikor át is nevezhetjük.

A csoportos chatben részvevők bármikor megtekinthetik, letölthetik vagy törölhetik az ott lévő fényképeket, illetve újabbakat adhatnak az albumban lévőkhöz. Ha szeretnénk megnézni a csoportos csevegésben megosztott albumokat, rá kell menni a csevegés nevére, majd itt a Média elemet kell kiválasztani, és máris feltárulnak előttünk a közös tartalmak. Ezt a funkciót az elkövetkezendő hetekben vezetik majd be.

Mostantól arra is lehetőségünk lesz, hogy QR-kóddal új partnereket vegyünk fel Messengerben. Mindenki kapni fog egy saját kódot, és azt beolvasva a másik fél hozzáadhatja őt, illetve egy hivatkozáson keresztül megoszthatjuk a sajátunkat másokkal.

És a végére tartogattuk a legjobbat: mostantól a Messenger engedi, hogy akár 100 MB-os fájlokat is továbbítsunk a segítségével, támogatottá vált minden főbb kiterjesztés, beleértve a Word, PDF, Excel és ZIP formátumokat is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid