12,1 colos kijelzővel debütált a Redmi Pad Pro táblagép

0

A nagyméretű és pénztárcabarát táblagépek sorát erősíti a nemrég leleplezett Redmi Pad Pro. A készüléket a Redmi Turbo 3 okostelefon társaságában mutatták be, érdekességét a méretes képernyőjén kívül pedig a belsejében szolgálatot teljesítő Snapdragon 7s Gen 2 lapkakészlet, illetve a 10 000 mAh kapacitású akkumulátora adhatja.

A Redmi Pad Pro egy 12,1 hüvelykes IPS LCD képernyővel rendelkezik, amelyen 2560 x 1600 pixel sorakozik, a 16:10 képarányú panel 120 Hz-es képfrissítési rátára képes, maximális fényereje pedig elérheti a 600 nitet. A fizikai behatások elleni védelmet Gorilla Glass 3 biztosítja. A készüléken összesen négy hangszóró található, ezek támogatják a Dolby Atmos szabványt, illetve említést érdemel, hogy a tablet a manapság már kihalófélben lévő fülhallgató kimenettel is fel lett szerelve.

A Redmi Pad Pro meghajtásáról Snapdragon 7s Gen 2 lapkakészlet gondoskodik, amelyet 6 vagy 8 GB RAM-mal, illetve 128 vagy 256 GB háttértárral egészítenek ki, választásunktól függően.

Ezt a gépet sem fényképezésre tervezték, de azért kapott egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű előlapi, illetve egy szintén 8 megapixeles széles látószögű hátlapi kamerát. A tablet Android 14 alapokon nyugvó Hyper OS rendszert futtat, amely különböző kontinuitás funkciókat is támogat, ezek képesek a Xiaomi gyártmányú számítógépeket és a HyperOS rendszerrel felvértezett telefonokat közvetlen kapcsolatba vonni a tablettel. Például a telefon képernyőjét ki lehet lőni a tabletére, fájlokat lehet küldeni az eszközök között, illetve a kompatibilis Xiaomi PC-kkel a táblagépet másodlagos vezeték nélküli megjelenítő gyanánt is használhatjuk.

A Redmi Pad Pro hardverét egy 10 000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, a telep támogatja a 33 W-os töltést. A készülék vezérlésére stylust és egy billentyűzetes tokot is használhatunk, de ezeket külön kell megvásárolni. A Redmi Pad Pro szürke, zöld és kék árnyalatokban kerül fel a boltok polcaira, illetve a rajongók választhatnak egy limitált kiadású Harry Potter változatot is, amihez bőrtok, illetve stylus is jár, mindenféle további Harry Potteres cuccokkal egyetemben.

A táblagép 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel szerelt konfigurációja helyi pénzből átszámítva nagyjából 75 ezer forintba kerül, míg a 8 GB operatív memóriával és 256 GB tárolóval ellátott változatot jüanból átszámítva cirka 90 ezer forintért lehet beszerezni. A Harry Potteres kiadás 150 ezer forintnyi kínai valutával rövidíti meg a rajongók költségvetését. A Redmi Pad Pro nyílt értékesítése április 15-én indul Kínában, globális forgalmazásról egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid