Egy sor hibát hozhat a Samsung Galaxy S23 mobilok új frissítése

0

A napokban megindult a korábbi Samsung telefonokra is a legújabb szoftver, vagyis a One UI 6.1 kiadása, amely számos újítással kecsegtet, például mesterséges intelligencia funkciókkal, ugyanakkor akadnak kezdeti problémák, főként a Galaxy S23 széria tagjai esetében.

A One UI 6.1 elhozza többek között a Galaxy AI funkciókat a tavalyi csúcsmodellekre, ugyanakkor több Galaxy S23 tulaj panaszkodott különféle hibákra a frissítés után. Ezek érinthetik az S23, az S23+, az S23 Ultra és az S23 FE modelleket is.

Egyes felhasználók azt tapasztalták, hogy az új szoftver telepítése után sokat romlott az ujjlenyomat-olvasó működése. Lassabb lett, és sokszor nem is működik elsőre, többször meg kell érinteni a feloldáshoz. Valaki azt írja, hogy az ujjlenyomat-olvasó feloldási animációjának kikapcsolása megoldotta a problémát, de ez valószínűleg nem mindenkinél lesz elég, érdemes megvárni a Samsung reakcióját és a javítást.

Másoknál érintőkijelző problémák jelentkeztek, van, hogy csak sokadjára veszi az érintést, és olyan is előfordult, hogy teljesen elromlott az ujjak érzékelése, egyedül az S Penre reagál a panel. Volt olyan panaszos egyébként, akinek már volt cserélve a képernyője, és ennek is lehet köze a jelenséghez, de egyelőre kevés az információ.

Olyat is lehetett olvasni, hogy valakinél a frissítés után a rendszer lekorlátozta a töltést 15 W-ra, így érezhetően lassabb lett a folyamat. Mások pedig enyhébb melegedést vettek észre, akár készenléti állapotban is.

Fontos kiemelni, hogy nem minden felhasználó érintett, egyelőre nem tudni, hogy mennyire gyakoriak a felsorolt problémák. Mindenesetre remélhetőleg a Samsung gyorsan reagál, és kiad majd egy javítást az elkövetkezendő napokban, hetekben.

Források: Reddit, Sammobile, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid