Egyelőre kudarcba fulladt a Netflix próbálkozása, hogy megtiltsa a jelszómegosztást

0

A Netflix számára komoly problémát jelent, hogy a felhasználók másokkal is megosztják az előfizetésüket, így sokan tulajdonképpen ingyen használják a szolgáltatást. Emiatt komoly változásokat terveznek bevezetni, ám az első éles tesztek alapján nem igazán sikerült elérni a várt hatást.

Közép- és Dél-Amerikában elkezdett bevezetni néhány újítást a Netflix teszt jelleggel, és meg is jöttek az ezzel kapcsolatos első beszámolók. Alapvetően arról van szó, hogy figyelmeztetik azokat, akik nem csak egy háztartáson belül használják a szolgáltatást. Arra próbálják rávenni a potyázó felhasználókat, hogy fizessenek elő saját csomagra, vagy pedig egy kisebb összegért cserébe társuljanak valakihez mint extra felhasználó.

Utóbbi egy teljesen új lehetőség, Peruban átszámolva kb. 750 Ft-os áron lehet plusz felhasználókat adni egy előfizetéshez, akik így saját jelszóval tudják használni a Netflixet, és nem kell, hogy egy háztartásban éljenek a csomag tulajával.

A hírek alapján azonban kudarcba fulladt a Netflix próbálkozása, sokan ugyanis egyszerűen lemondták a csomagjukat, míg mások szimplán csak figyelmen kívül hagyták a Netflix ajánlatát, és tovább használják más fiókját. Ezt egyszerűen meg lehet tenni, egyelőre nincs semmilyen következménye, csak egy emailben küldött kóddal történő azonosítás szükséges, amit a csomag tulajának a segítségével el lehet végezni.

Szintén gyakori probléma, hogy a felhasználók nem igazán értik, hogy pontosan mit jelent egy háztartásban élőnek lenni, úgy gondolják, hogy a tágabb rokonság is ide tartozik, ezért többen használják ugyanazt az előfizetést.

A Netflix azt tervezi, hogy előbb-utóbb világszerte bevezeti a fentebb említett változtatásokat, de a mostani nem túl sikeres tesztelés után nem kizárt, hogy finomítanak a szabályokon. Egy másik újítás lesz az olcsóbb előfizetés, amelynél a kedvezőbb árért cserébe reklámok fognak megjelenni, de ezt egyelőre még sehol nem tesztelik élesben.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid