Egyelőre bizonytalan a feltekerhető kijelzős LG Rollable sorsa

0

Nem csupán bennünket, de szinte az egész mobilos világot lenyűgözte az LG, amikor elénk tárta a feltekerhető kijelzős Rollable készüléket az idei CES expón, amely a virtuális térben került megrendezésre. Korábbi hírek szerint a különleges telefon valamikor szeptember környékén a boltok polcaira is eljuthatott volna, ám a legújabb információk alapján még az is előfordulhat, hogy ez sosem fog bekövetkezni.

Értesüléseink forrása a The Korea Herald nevű médiaorgánum, ők úgy tudják, hogy a Rollable kapcsán egyelőre nincs letisztázott ütemterv. A gyártó álláspontja az, hogy minden lehetőségre és eshetőségre nyitottak. Jelen pillanatban ezek a lehetőségek nem tűnnek valami fényesnek. Az LG vezérigazgatója nemrégiben arról beszélt, hogy fontolóra vették azt, hogy elhagyják a telefonos üzletágat, mi több, a fáma szerint már van is egy potenciális vásárló.

Teljesen érthető lenne, ha az eladás mellett döntenének, hiszen a telefonos üzlet számukra az elmúlt több éves időszakban csak veszteséget termelt. A feltekerhető kijelzős Rollable sorsának bizonytalansága azonban nem a mobilos üzletág lehetséges eladásából fakad, a gyártó akkor is a készülék kaszája mellett dönthet, ha megtartják a telefonos divíziót.

Lehet, hogy az LG Wing megnyerte az idei Consumer Electronics Show innovációs díját, de a jelentések szerint a készülék egy pénzügyi kudarc, mióta elindították a forgalmazását kevesebb, mint százezer darabot sikerült belőle eladni. Ebből aztán bizonyos bennfentesek arra a következtetésre jutottak, hogy a feltekerhető kijelzős Rollable sosem jut majd a boltok polcaira, hiszen annak sikere egy potenciálisan magas vételár mellett módfelett kétséges. Csodát pedig még akkor sem tenne az LG telefonos részlegével, ha sokkal többet adnának el belőle, mint a Wing-ből – állítják a szakértők. Ugyanakkor az LG Rollable még mindig tehet némi jót a vállalat számára, ugyanis a hozzáértők szerint az LG tőkeáttételként használhatja a készüléket, ezzel is emelve a telefonos divízió eladási árát.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid