Egyelőre visszavonta a szigorítást a Netflix, maradhat a jelszómegosztás, de nem tudni, hogy meddig

0

Korábban arról számoltunk be, hogy frissült a Netflix gyakori kérdések (GYIK) felülete, amelyből kiderült, hogy elég radikális változtatásokat vezet be a vállalat a jelszómegosztás visszaszorítására. Most viszont azt közölték, hogy csak tévedés történt, egyelőre nem terjesztik el széles körben a szigorítást.

A “tévesen” közzétett szövegben arról lehetett olvasni, hogy minden eszköznek 31 naponta legalább egyszer az előfizető otthoni WiFi-hálózatára kell csatlakozni, hogy kiszűrjék a más háztartásokban való használatot, ha pedig valaki elutazik, akkor egy ideiglenes kódot kell kérnie, amivel 7 napig az otthonától távol is nézheti a Netflixet. Ezen elég sokan felháborodtak, hiszen azoknak is sokkal macerásabb lenne a szolgáltatás használata, akik nem élnek vissza a jelszómegosztással, de sokat vannak úton, vagy esetlelg két lakóhely között ingáznak például a munka miatt.

Az új irányelvek megjelentek a Netflix angol nyelvű “Gyakran Ismételt Kérdések” felületén, most viszont a vállalat azt mondja, hogy tévedés történt, egyelőre nem vezetik be ezeket változtatásokat a legtöbb piacon. Mindössze három régió van, amikre érvényesek lesznek (Chile, Peru és Costa Rica), ezeken a helyeken már egy ideje tesztelik az új fiókmegosztási lehetőséget.

Az említett Dél- és Közép-Amerikai országokban nagyjából 3 dolláros (kb. 1100 Ft) extra díjért lehet olyan plusz fiókokat hozzáadni a már meglévő előfizetésekhez, amikkel egy másik háztartásban is elérhető a Netflix. A szigorítás tehát egyelőre csak ezekre a piacokra vonatkozik, és a vállalat az itt szerzett tapasztalatok és visszajelzések alapján fog majd dönteni arról, hogy később szélesebb körben is bevezessék-e ezt a megoldást.

A hazai felhasználóknak egyelőre nem kell aggódni, nálunk továbbra is lazábban kezeli a Netflix a szabályokat, és nem igazán szankcionálják azokat, akik valaki más fiókját használják egy másik háztartásban. Ez azonban jó eséllyel nem lesz örökké így, érdemes felkészülni arra, hogy később akár hazánkban is szigoríthat a vállalat.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid