A Samsung arra számít, hogy sikeresebb lesz a Galaxy S23 széria az S22-nél

0

A Samsungnak állítólag igen komoly tervei vannak a nemrég debütált Galaxy S23 sorozattal. Az újdonságokból szeretnének legalább 10 százalékkal többet eladni, mint a korábbi szériából, vagyis a Galaxy S22 modellekből. A dél-koreai cég a hajlítható képernyős telefonok eladásai számaival kapcsolatban is hasonló ambiciózus terveket dédelget.

A Samsung a napokban leplezte le a Galaxy S23 sorozatot, amelynek tagjai látszólag csak kisebb frissítéseket kínálnak az előző generációhoz képest. Az mondjuk tagadhatatlan, hogy a trió nagy teljesítményű, vadonatúj processzorral lett felszerelve, illetve az Ultra variáns 200 megapixeles kamerája is egy komolyabb újításnak tekinthető.

A dél-koreai vállalat mobilos részlegének vezetője, TM Roh úgy gondolja, hogy egyebek mellett ezek a tényezők elegendőek lesznek ahhoz, hogy a felhasználók vásárlási kedvét meghozza. Becsléseik szerint a Samsung Galaxy S23 széria eladásai több, mint 10 százalékkal fognak nőni a Galaxy S22 sorozathoz viszonyítva – nyilatkozta a divízió főnöke az ET News és a Chosun Biz nevű dél-koreai sajtóorgánumoknak. A részlegvezető azt is hozzátette, hogy 2023-ban ugyanez az eladási cél vonatkozik a vállalat hajlítható telefonjaira is.

” Arra számítunk, hogy a Galaxy S sorozat és a hajlítható készülékek globális eladási számai éves szinten kétszámjegyű növekedést fognak produkálni. A most kiadott Galaxy S23 sorozattal pedig az a célunk, hogy 10 százalékkal nagyobb eladási számokat produkáljunk velük (az előző szériához képest).”

A Samsung vezetője azt is elárulta, hogy az új Galaxy S23 Ultra képezi várhatóan a teljes eladási darabszám jelentős részét, több, mint 50 százalékát. A Galaxy S22 modellek értékesítésekor is az Ultra variáns eladási adták a teljes darabszám 40 százalékát, vagyis elsősorban az Ultra modellből szeretnének többet eladni. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Samsung inkább a prémium kategóriás termékek értékesítésére fókuszál, és ez még az új szérián belül is érvényes. Vagy csak szimplán az előző Ultra variáns sikere alapján hasonló eredményeket remélnek az új kiadástól is.

Teljesen érthető ez az üzletpolitika, hiszen 2023-ra a globális okostelefon-piac további zuhanását jósolják az elemzők. Ha jól fogy a legnagyobb hasznot termelő modell, az segíthet a Samsungnak elérni a kitűzött pénzügyi céljait, akkor is, ha összességében csökkenni fognak az eladási számok.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid