Egyesített memória és tárhely chipek gyártásába kezdett a Samsung

0

A Samsung megkezdte uMCP multichip moduljának gyártását, amely lényegében egyetlen kompakt csomagban integrálja a háttértárat és az operatív memóriát. A cél többek között a helyhatékonyság maximalizálása a telefon belsejében, de a Samsung újítása állítólag zászlóshajó teljesítményt és funkciókat biztosít majd a felhasználók sokkal szélesebb körének.

Az uMCP multichip modul LPDDR5 DRAM-ot, valamint UFS 3.1 NAND tárhelyet egyesít, és sokkal kevesebb helyet foglal, mint egy hagyományos megoldások. A Samsung chipje a legújabb mobil DRAM és NAND interfészeken alapul, ami villámgyors működési sebességet és nagy tárolókapacitást jelent, további előnye pedig az, hogy számos olyan 5G felhasználási módot tesz lehetővé, amelyek csak a nagyon drága prémium mobilok tulajdonosai számára voltak korábban elérhetők. A most hozzáférhetővé vált további prémium funkciók között megtalálhatók a fejlettebb fényképezési képességek, a komolyabb erőforrásokat igénylő játékok futtatása, valamint a kiterjesztett valóság használata egyaránt.

A Samsung szerint a fentieket az teszi lehetővé, hogy a DRAM teljesítménye majdnem 50 százalékkal javul, ami 17 helyett 25 GB adatátvitelt jelent másodpercenként. A NAND is sokkal gyorsabbá válik, a tárhely 1,5 helyett immáron 3 GB/másodperccel teljesít.

A mindössze 11,5 mm x 13 mm-es uMCP modul több helyet biztosít más összetevők számára, ami pedig a kapacitásokat illeti, a RAM 6 és 12 GB között váltakozhat, míg a tárhely 128, 256 vagy 512 GB-os lehet. A Samsung abban reménykedik, hogy a technológia terjedése többek között segít majd az 5G térhódításában is. Az új LPDDR5 uMCP ezenkívül zavartalan streaming, játék, illetve kiterjesztett valóság élményt tehet lehetővé azok számára is, akiknek alacsonyabb árkategóriás készüléke van – állítja Young-soo Sohn, a dél-koreai vállalat memóriagyártással foglalkozó részlegének alelnöke.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid