Egyre több Samsung telefon jön majd töltő és fülhallgató nélkül

0

A közelmúltban mutatta be a Samsung legújabb zászlóshajóit, a Galaxy S21 modelleket. A készülékek dobozában sem töltő, sem headset nem található, és ezzel a döntéssel nem kevés potenciális vásárlónak borzolták fel a kedélyét. A gyártó azonban olyannyira kiáll a döntése mellett, hogy elárulták: fokozatosan egyre több készülék esetében fogják elhagyni ezeket a tartozékokat.

A Samsung Electronics nemrégiben közzétett egy kérdezz-felelek jellegű dokumentumot, amelyben különböző a Galaxy S21 mobilokkal kapcsolatos kérdéseket próbálnak megválaszolni. Természetesen a dobozban található tartozékok, vagyis jobban mondva azok hiánya is szóba kerül a publikációban. A gyártó magyarázata szerint arra lettek figyelmesek, hogy egyre több Galaxy tulajdonos hasznosítja a már meglévő, korábbi vásárlásokból származó kiegészítőket, és egyre környezettudatosabb döntéseket hoznak a mindennapi életben. Így aztán az, hogy kihagyják a töltőt és a headsetet a csomagolásból nem más, mint a “közösség támogatása”.

Íme a gyártó közleménye angolul:

We discovered that more and more Galaxy users are reusing accessories they already have and making sustainable choices in their daily lives to promote better recycling habits. To support our Galaxy community in this journey, we are transitioning to removal of the charger plug and earphones in our latest line of Galaxy smartphones.

We believe that the gradual removal of charger plugs and earphones from our in-box device packaging can help address sustainable consumption issues and remove any pressure that consumers may feel towards continually receiving unnecessary charger accessories with new phones.

We’ve also been implementing standardized USB-C type charging ports since 2017, so older chargers can still be compatible with our newest Galaxy models.

A vállalat tervei között szerepel, hogy a jövőben más általuk piacra dobott okostelefonok csomagolásából is eltávolítják ezeket a tartozékokat, tehát töltőfej és headset nélkül kapjuk majd a Samsung mobiljait. Hogy a folyamat milyen sebességgel fog lezajlani, azt egyelőre sajnos nem tudni. Az viszont tény, hogy a most bemutatott Galaxy S21 telefonok dobozában a készülék mellett csak egy kábel, egy SIM-tű és egy használati útmutató található, így erre lehet majd számítani a későbbi modellek esetében is.

A már megjelent készülékek viszont továbbra is a megszokott tartozékokkal jönnek, vagyis utólagosan nem módosít a Samsung csomagoláson, ellentétben az Apple-lel, amely a korábbi iPhone-ok dobozából is kivette a töltőt.

Forrás: TheVerge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid