Ekkor érkezhet a stabil Android 12 rendszer

0

Korábban beszámoltunk arról, hogy megjelent az Android 12 ötödik és egyben utolsó beta verziója, amelyet már a stabil rendszer fog követni. Az eddigiek alapján okkal reménykedtünk abban, hogy az új Android még szeptemberben megérkezik, ám a legújabb értesülések szerint erre októbernél hamarabb nem kerülhet sor.

Az XDA Developers összegyűjtött néhány bizonyítékot, melyek alapján szeptemberben még nem kapunk stabil Android 12 rendszert. A fejlesztő srácok birtokába került egy belsős Google-dokumentum, amely felsorolja azokat az időpontokat, amikortól befejezik az Android 10, 11 és 12 rendszert futtató új készülékek buildjeinek jóváhagyását. A dokumentum ezenkívül felsorolja a szóbanforgó buildek kiadási dátumait az Android Open Source Project-en belül, és az Android 12-ről is szót ejtenek benne.

A dokumentum szerint az új rendszer forráskódjának megjelenése október 4-re van kitűzve, várhatóan ezen a napon válik elérhetővé a stabil Android 12 frissítés is. Mindezt azért gondoljuk így, mert az Android korábbi stabil verziói is az AOSP kiadással egy napon érkeztek. Az XDA megemlíti, hogy az Android 9 forráskódját 2018 augusztus 6-án adták ki, ugyanazon a napon, mint a rendszer stabil változatát, ugyanígy történt az Android 10 és 11 rendszerekkel.

Persze ennek ellenére még megtörténhet, hogy szeptemberben megkapjuk az új Androidot, elvégre a Google egyelőre nem tett közzé konkrét megjelenési dátumot. Az október 4-i dátum pedig még akkor sem biztos, hogy végleges, ha egybevág a keresőóriás korábbi bejelentésével, mely szerint az Android 12 néhány héten belül megjelenik. Akinek esetleg valamilyen támogatott okostelefon van a birtokában, és szeretne belekóstolni az új szoftver működésébe, továbbra is letöltheti a legújabb beta verziót.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid