Ekkor jöhet az Android 14

0

Az Android 13 megjelenése után megindultak a negyedéves frissítések (Quarterly Platform Releases), aminek az ütemterve megjelent az Android Beta program oldalán, és ezzel együtt arra is kaptunk utalást, hogy mikortól lesz elérhető az Android 14 a tesztelők számára.

A stabil Android 13 megjelenése után a Google frissítette a szöveget a Android Beta program oldalán. A vállalat megjegyzi, hogy 2022 szeptemberétől folytatja a negyedéves platformkiadások (Quarterly Platform Releases, QPR) bevezetését. Ezekkel a frissítésekkel negyedévente tesztelik a Pixel telefonok funkcióbővítését az Android Beta programon keresztül. Érdekesség, hogy a Google külön megemlítette, hogy mikor ér véget az Android 13 QPR időszak, ami ezután átadja a helyét az első Android 14 béta verziónak.

A béta program oldalán a gyakran ismételt kérdések között az alábbi sor olvasható:

Az Android 13 QPR béta frissítések 2023 márciusáig folytatódnak, majd az Android 14 béta kiadások következnek.

A Google korábban azt közölte, hogy az Android 13 QPR-ek 2023 júniusáig tartanak. Az idővonal lerövidítésével a vállalat valószínűleg el akarja kerülni, hogy két bétaprogramot futtasson egyszerre. A frissített szövegből kiderül, hogy az első Android 14 béta valószínűleg 2023 márciusában vagy áprilisában landol, miután az Android 13 QPR-ek lezárulnak.

Az Android 13 esetében egyébként hasonló volt a menetrend, áprilisban jelent meg az első béta, tehát túlzottan nagy változásra nem számíthatunk ezen a téren. Ha a végleges Android 14 kiadása nem csúszik, akkor ugyanúgy augusztusban érkezhet, mint az elődje.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid