Mégis Exynos lapka kerülhet a Galaxy S23 mobilokba néhány piacon

0

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Samsung egy időre teljesen felhagy a saját fejlesztésű Exynos lapkák használatával a csúcsmodelljeinél, mivel ezek rendre gyengébben teljesítenek, mint a Snapdragon processzorok. A legújabb értesülések ezt cáfolják, bár állítólag csak a Galaxy S23 modellek kis részébe kerül majd Exynos hardver.

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy a Samsung dolgozik a Galaxy S22 szériában debütált Exynos 2200 utódján, de úgy tudtuk, hogy az Exynos 2300-at leginkább más, főként kínai gyártók részére gyártják majd. Jól hangzott, és sokan ürültek is neki, amikor arról olvashattunk, hogy kizárólag Snapdragon lapkával jönnek a Galaxy S23 mobilok, most azonban úgy néz ki, hogy egy kis részükbe mégiscsak Exynos processzor kerülhet.

A Galaxy S22 telefonok 70%-ban dolgozik Snapdragon 8 Gen 1, és csak 30% az Exynos lapkás modellek aránya, de Európában pont ezek kerültek forgalomba. A hírek szerint jövőre tovább csökken azoknak a modelleknek a száma, amelyekben saját fejlesztésű hardver található, de simán előfordulhat, hogy ezeket megint az európai vásárók fogják megkapni.

Hogy ez valóban így lesz-e, azt majd az idő eldönti, de ami az Exynos 2300-at illeti, az ARM új, 2023-as Android készülékekhez tervezett CPU magjait használhatja, beleértve a Cortex-X3, a Cortex-A715 és a frissített Cortex-A510 magokat. A SoC valószínűleg az AMD következő generációs grafikus megoldásával érkezik, de részletek egyelőre nincsenek.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid