Eladási rekordokat döntöttek a Google Pixel 6 mobilok

0

Annak ellenére, hogy rendszeresen lehetett hallani különböző, leginkább szoftveres hibákról a készülékek kapcsán, a Pixel 6 széria mégiscsak sikeres lett. Legalábbis ez derült ki a Google vezérigazgatójának legutóbbi hivatalos nyilatkozatából, amelyben Sundar Pichai 2021 utolsó negyedévére vonatkozó értékesítési rekordról beszélt.

A keresőóriás első emberének eredménybeszámoló nyilatkozata szerint a tavalyi utolsó három hónapban minden eddigi negyedéves értékesítési rekordot sikerült megdönteni a Google Pixel szériára vonatkozóan. Ráadásul ezt úgy vitték véghez, hogy az alkatrészellátás folyamatosan küszködött.

A Pixel 6-ra mind az ügyfelek, mind a szolgáltató partnerek pozitívan reagáltak – állítja Pichai, aki szerint a készüléket számos egyebek mellett a mesterséges intelligencia teszi igazán hasznossá. Külön kiemelte a valós idejű fordítást lehetővé tévő funkciót.

Pontos számokat egyelőre még nem osztottak meg velünk, ráadásul a Pixel mobilokkal kapcsolatos bevételi adatok bele vannak építve az Android rendszert, a Chrome böngészőt, a Play Áruházat és YouTube szolgáltatásokat magában foglaló “Google Services” kategóriába. Ha összességében vizsgáljuk ezeket, akkor komoly fellendülés látható, mivel a tavalyi utolsó negyedévben 69 milliárd dollár bevételt értek el az idetartozó szolgáltatások, alkalmazások, és persze az értékesített hardver. 2020-ban 52,8 milliárd dollár jött össze bevétel gyanánt, és 26 helyett csak 19 milliárd volt a működési eredmény a vizsgált időszak alatt, így aztán tényleg van mire büszkének lennie a Google vezetőinek.

A Pixel 6 tehát rekordot döntött, sosem fogyott még ennyi Pixel telefon egy negyedév alatt, mint a tavalyi év végén. Az viszont még kérdéses, hogy összességében is ez a széria lesz-e a legsikeresebb az eladások tekintetében.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid